Annonce

Annonce

Comwell Hotel bag komfur i køkkenet

Køkkenprofessionelle kan i august tanke ny viden og inspiration om bæredygtig omlægningen til økologi, når Comwell-hotelkædens hoteller danner rammen om en stribe events, hvor deltagerne kan få input til fremtidens gastronomiske sprog. Foto: Claus Petersen

Landsdækkende stafet i velsmag for professionelle køkkener

Økologisk Landsforening og Kost & Ernæringsforbundet arrangerer en økologisk inspirationsrejse for professionelle køkkener, der afvikles som en landsdækkende stafet.

Hvordan kan de professionelle køkkener omstille sig til fremtid med voksende ambitionerne om at servere mere bæredygtig, økologisk mad? Svarene på det spørgsmål bliver serveret på en stafet, som indledes i Aalborg d. 17. august og slutter i København d. 31. august med tre mellemlandinger undervejs.

Målet med de fem dagsarrangementer er at inspirere alle køkkenprofessionelle til at skabe velsmag med mere grønt, mere økologi og flere lokale råvarer, hedder det i omtalen fra Økologisk Landsforening, hvor hele foodserviceteamet glæder sig til endelig igen at kunne møde alle branchens aktører uden mundbind.

Den bæredygtige omstilling åbner for et helt nyt gastronomisk sprog og for en ny, spændende økologisk dagsorden i de professionelle køkkener. Hvordan sproget skal udvikles, smagen skal udfordres og kreativiteten skal udfolde sig, kan køkkenprofessionelle i hele Danmark få meget mere input til under netværksstafetten i sidste halvdel af august, oplyser Torben Blok, som er markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.

Stafet med fem etaper

Comwells hoteller, som har Det Økologiske Spisemærke i bronze, er samarbejdspartner på arrangementerne, og kædens lokale hoteller i de fem værtsbyer danner rammen om arrangementerne, hvor deres kokke og hotelchefer fortæller om, hvordan en af landets største hotelkæder bruger økologi og bæredygtighed i hverdagen.

Her går det løs:

17/8: Comwell Hvide Hus, Aalborg

19/8: Comwell Aarhus

24/8: Comwell Kolding

26/8: Comwell Køge Strand

31/8: Comwell Copenhagen Portside

Arrangementet er henvendt til køkkenprofessionelle i både den private og offentlige sektor. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

”Vi samler en perlerække af spændende oplægsholdere og lokale producenter, som vil inspirere med deres ideer til, hvordan man som professionel kommer videre med den bæredygtige og økologiske omstilling både på tallerkenen og i tankesættet,” siger Torben Blok.

Ned gennem hele landet står kok, restaurantejer og TV-vært, Adam Aamann i front for en dialog med deltagelse af bl.a. repræsentanter fra Kost & Ernæringsforbundet om, hvordan de køkkenprofessionelle kan være med til at skubbe yderligere til den bæredygtige omstilling.

Undervejs inviterer madkunstner Mette Martinussen og kok Liselotte Gregers Andersen fra KEN Storkøkken på både frokost og kagebord, hvor økologiske bælgfrugter spiller en hovedrolle. Ved hvert stafetstop vil deltagerne desuden kunne møde lokale økologiske ildsjæle, der brænder for det grønne og bæredygtige køkken.

Bæredygtig inspirationstime

Som et break midt under de fem inspirationsdage afholder Økologisk Landsforening en økologisk inspirationstime. Den giver lokale fødevareproducenter mulighed for at fortælle beslutningstagere, indkøbere og meningsdannere fra foodservicebranchen om, hvordan de arbejder med bæredygtighed – både i virksomhedsperspektiv og i forhold til deres produkter.

Malene Jensen fra Økologisk Landsforening er tovholder på den del af arrangementet, og hun oplyser, at det stadig er muligt for producenter af økologiske varer at tilmelde sig arrangementet.

"Vi håber, at vi vil møde mange nye bæredygtige løsninger, som vi ikke har set før," siger Malene Jensen, som oplyser at tilmeldingerne til allerede er i fuld gang og tilmeldingen sker efter først til mølle-princippet. 

Flere artikler fra samme sektion

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel

Sømosegaard blev tørlagt på Økodag, men endte ifølge værtsparret med en ren 10'er

Selv om værtsparret på Sømosegaard efter et historisk vådt forår fik opfyldt ønsket om en Økodag uden regn, blev det paradoksalt nok vandmangel, som blev den største udfordring i timerne inden godt 2.000 gæster strømmede til det midtjyske landbrug.

15-04-2024 6 minutter Økodag