Annonce

Annonce

Gæster sidder ude ved borede under Madens Folkemøde 2019

Efter et års coronapause danner Engestofte Gods på Lolland igen rammen om Madens Folkemøde som afvikles 24.-25. september. Foto: Christian Lykking

Madens Folkemøde lancerer tætpakket program

Madmarked og flere end 150 debatter, workshops, madoplevelser, og aktiviteter for børn og unge er på plakaten til årets udgave af Madens Folkemøde.

Snart er det igen tid til at landmænd, madhåndværkere, producenter, kokke, foodservice, politikere, forskere og danskere mødes for at tage temperaturen på aktuelle emner i maddebatten. Madens Folkemøde vender tilbage som et folkeligt og fagligt møde med og om mad.

Ifølge arrangørerne rummer programmet et overflødighedshorn af forskellige arrangementer, som alle handler om det, der ligger på vores tallerkner, og måden vi producerer det på, og Mette Touborg, formand for bestyrelsen i Foreningen Madens Folkemøde og direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, glæder sig til, at Madens Folkemøde kan åbne igen efter et års coronapause:

"Vi ser frem til at åbne og engagere alle – fra dem, der dyrker og producerer maden, over kokkene der tilbereder vores måltider og helt ud til alle os danskere, der sidder med kniven og gaflen i hånden – i den helt store samtale om vores mad. Kernen i Madens Folkemøde er netop samtalen. Det er her, vi udfolder de store debatter om Danmarks fremtidige fødevaresystemer, fokuserer på aktuelle emner i maddebatten og går helt tæt på madens rolle og værdi i det moderne samfund,” siger Mette Touborg.

Noget for enhver smag

Madens Folkemøde har i år et program, som spænder vidt og rammer noget for enhver smag, lover arrangørerne. Der er indsigtsfulde debatter med emner som: "Kan økologien redde verden?", "Hvordan bliver Danmark til en plante-supermagt?" og "Bælgfrugternes magiske evner".

Det hele bliver krydret med foredrag, underholdende talks, møder med fødevareproducenter, et stort madmarked, workshops og skuekøkkener m.m.

Hele Danmarks folkemøde om mad

  • Madens Folkemøde er et folkeligt og fagligt folkemøde med og om mad. Årets folkemøde foregår den 24. og 25. september 2021 på Engestofte Gods på Lolland.
  • Formålet er at skabe nye indsigter og perspektiver både på hinanden og på vores fødevaresystemer - og engagere os alle sammen i samtalen om, hvor vi skal hen som mad-land.

Flere artikler fra samme sektion

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima

Banebrydende studie: Verdens brug af kemikalier presser kloden langt over dens grænse

I 2009 definerede forskere ni planetære grænser, som er afgørende for klodens stabilitet. En af dem går på brugen af kemikalier, men intet studie har kortlagt, hvor meget de belaster kloden. Før nu.

18-01-2022 6 minutter Forskning,   Bæredygtighed,   Pesticider,   Recirkulering