Annonce

Annonce

En kvinde bærer på en kasse emd grønt

Et amerikansk ægtepar, der driver en økologisk gård og restauranter, vil til at køre rundt i en lastbil og sælge madvarer til private. Foto: Colourbox

Midt i corona-krisen: Inspiration fra isbilen vender fyringer til hyringer

En god idé har ført til, at et økologiske landbrug med tilhørende restauranter i USA har genansat flere af de medarbejdere, som blev fyret, da coronavirus ramte.

Corona-krisen har gjort sit indtog i USA, og det har bl.a. medført, at de økologiske producenter og restauratører Eric og Jill Skokan har måttet fyre 40 ansatte. 

Ud over deres 172 hektar store landbrug Black Cat Organic Farm ved Boulder i Colorado driver de flere restauranter og leverer til et madmarked, og ligesom resten af restaurationsbranchen har de også mærket, at folk ikke længere spiser ude.

Parret har imidlertid fået en idé, der har betydet, at 17 af de afskedigede medarbejdere nu er blevet genansat, og der er udsigt til tre yderligere genansættelser: De vil sælge mad fra en mindre lastbil, så folk kun skal gå få skridt fra deres indkørsel for at få friske grønsager og færdigretter. Det skriver The Denver Post.

Se et indslag om Black Cat Organic Farm i videoen herunder:

Idéen opstod, da de var ude at handle og indså, hvor svært det var at holde den nødvendige afstand til andre mennesker.

"Vi vidste, at mange mennesker ikke havde lyst til at forlade deres hjem. Så vi kører igennem kvartererne i Boulder med isbil-klokker, og i stedet for Rocket Pops (en variant af is, red.) vil der være gulerødder og rucola samt frossen tilberedt mad fra restauranterne. Jeg har store mængder hvede fra sidste års høst og masser af æg, så vi har hjemmelavet pasta og alle mulige gode sager," siger Eric Skokan til The Denver Post.

Derudover har han i Boulder åbnet en stand, hvorfra han sælger grøntsager og leverer mad ud af huset fra sine restauranter.

De forskellige initiativer betyder, at han regner med, at hele forretningen går i nul.

Herhjemme har fødevareproducenter og restauratører også måttet tænke kreativt for at skabe nye indtægter, efter at landet er lukket mere eller mindre ned. Eksempelvis har Meyers Køkken lanceret måltidskasser, restaurant L'estragon en to-retters take-away-menu, og Philip Dam, der driver Troldgaarden ved Horsens, har på Facebook tilbudt 20 pct,'s rabat på alt kød, hvilket betød massevis af ordrer fra private.

Også den biodynamiske gård Højbo har været nødt til at tænke i andre baner, da en stor del af salget til restauranter og grossister er forsvundet i disse tider. Derfor leverer gården nu måltidskasser med biodynamiske grønsager til private.

Flere artikler fra samme sektion

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil sætte en stopper for forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events