Annonce

Annonce

Miljø- og fødevareminster Jakob Ellemann-Jensen står på den danske fællesstand på BioFach.

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) brugte god tid på den danske BioFach-stand, og i et interview med Ifoam fortæller han om, hvorfor han selv køber økologiske fødevarer. Foto: Louise Kaad Hansen

Minister går efter økologien for sine børns skyld

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen køber økologisk mad til sine børn for at sikre dem et sundt alternativ og opfordrer samtidig til et mere holistisk syn på maden.

Efter åbningen af den danske fællesstand på BioFach og en rundtur til de 32 danske producenter, havde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) onsdag afsat tid til at tale med pressen. I den forbindelse fik han en række spørgsmål fra en journalist fra den internationale økologiorganisation, Ifoam, som Økologisk Landsforening er aktivt medlem af.

Ministerens svar kan ses i en kort video produceret af Ifoam. Her svarer den danske minister blandt andet på, hvorfor Danmark bruger så mange politiske kræfter på at udvikle det økologiske landbrug:

”Det korte svar er, at det hænger sammen med fremtiden for vores planet. Basalt set mener vi, at man bør have et mere holistisk syn på sin mad. Det handler både om din mad, dine måltider og din sundhed. Det er tre ting, som bør ses i en sammenhæng, og det hænger godt sammen med den økologiske dagsorden,” svarede Jakob Ellemann-Jensen.

Den væsentligste årsag til, at jeg køber økologisk, er på grund af mine børn. Det er også for min egen skyld, men mest for mine børn - både for at de har et sundt alternativ, men også for at sikre, at de har en sund planet at vokse op på.

— Jakob Ellemann-Jensen, miljø- og fødevaremnister

I videoen forklarer han, at årsagen til Danmark økologiske førerrolle er, at det er lykkedes at formidle en viden om den danske produktion. Det har efter ministerens vurdering skabt en tillid til, at økologiske produkter fra Danmark er noget, man kan stole på.

Vi skal sikre de rigtige rammer

”Hvis vi skal fastholde vores førerrolle inden for den økologiske produktion, er vi nødt til at sikre, at den politik, som vi planlægger fremover, sikrer den nuværende tiltro til den danske økologiske produktion. Vi ved, at folk har tillid til dansk økologi, vi ved, at vi har tiltroen til økologien nu, og at folk har tillid til vores produkter. Det værste, vi kan gøre, er derfor bare at læne os tilbage og tro, at det er noget, der kommer uden en indsats, så fra et politisk synspunkt er vi nødt til at sikre, at de økologiske producenter i Danmark har de rigtige rammer at arbejde under og at forbrugerne fortsat bliver velinformeret om, at disse produkter er økologiske, og hvad det betyder, siger ministeren på videoen, hvor han bliver spurgt:

Hvorfor køber du selv økologisk?

”Den væsentligste årsag til, at jeg køber økologisk, er på grund af mine børn. Det er også for min egen skyld, men mest for mine børn - både for at de har et sundt alternativ, men også for at sikre, at de har en sund planet at vokse op på,” siger Jakob Ellemann-Jensen.

Hvad er dit indtryk af BioFach?

”Det er mit første besøg på BioFach. Det er kæmpe stort, og jeg har endda kun set en procent af messen, og hvis ikke du har set den danske stand, bør du absolut kigge forbi,” siger Jakob Ellemann-Jensen, der altså sender en klar opfordring til at besøge de 32 danske producenter, som frem til og med lørdag udstiller på den danske stand, som er arrangeret af Økologisk Landsforening og Bio aus Dänemark.

Flere artikler fra samme sektion

Bælgfrugternes utopia ligger i Holstebro

På Cafe Utopia i Holstebro æder bælgfrugterne sig mere og mere ind på menukortet og ind i dagligdagen for de 30 ansatte, hvoraf de fleste er psykisk sårbare. Her balancerer kokken og ildsjælen Mette Nygaard Nielsen med udviklingen af sunde og klimavenlige retter tilberedt helt fra bunden, som også de sårbare medarbejdere kan håndtere. Og bælgfrugterne kan faktisk hjælpe til at give enkle og overskuelige anretninger.

28-03-2024 8 minutter

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise