Annonce

Annonce

Annonce

Lars Rasmussen peger på tre årsager til den høje økologiandel hos Coop.dk MAD. Foto: Coop

Næsten halvdelen af de solgte fødevarer på Coop.dk MAD er økologiske

Mens knap 15 pct. af alle fødevarer, som sælges i dagligvarekæderne i Danmark, er økologiske, er andelen næsten tre gange så høj i Coops online-salg.

En ny opgørelse viser, at 42 pct. af de fødevarer, som danskerne købte på Coop.dk MAD i 2020 var økologiske. Det er en andel, som er næsten tre gange så høj som økologiandelen i den samlede dagligvarehandel.

Ifølge kommerciel direktør i Coop.dk MAD, Lars Rasmussen, er der tre hovedårsager til det store online-salg af økologiske fødevarer. Det er lave priser, stort udbud og kunder som går meget op i økologi.

I forhold til priserne henviser han til det pristjek på økologisk frugt og grønt, som Forbrugerrådet Tænk offentliggør i denne uge.

"Det viser, at Coop.dk MAD’s priser er faldet med 13 pct. og klart er det billigste online supermarked, når det gælder økologi," siger Lars Rasmussen i en pressemeddeelse.

Han peger desuden på, at Coop.DK MAD's kunder typisk bor i områder, hvor man er særligt interesseret i økologi, og at kunderne altid kan vælge mellem ca. 2000 forskellige økologiske varer, hvilket ifølge Coop er op til 10 gange så mange som i en discountbutik.

Bemærkelsesværdige tal 

I 2020 mere end fordoblede Coop.dk MAD den samlede omsætning. I januar i år satte stigningen rekord igen med et salg som var 400 pct. højere end i januar 2020.

Coops CSR-chef Thomas Roland kalder tallene for økologi-andelen meget bemærkelsesværdige:

”I vores fysiske butikker i områder med det højeste økologiforbrug – indre København, Århus midtby – har vi en andel omkring 30 pct. Så at opnå over 40 procent andel på landsplan, det er aldrig set før,” siger Thomas Roland.

Coops onlinesalg kan dog se frem til øget konkurrence, idet Føtex i sidste uge lancerede en ny onlineplatform med salg af fødevarer, som dog i første omgang kun leverer til kunder i København, men på sigt er det tanken, at Føtex vil servicerer online-kunder over hele landet.

Coop.dk MAD leverer allerede dagligvarer direkte til døren over hele Danmark. Det sker dels fra en central terminal i Vallensbæk ved København, dels decentralt fra ca. 80 lokale Kvickly-varehuse og SuperBrugsen-butikker.

Flere artikler fra samme sektion

Thise Mejeri vil låne penge til at beskytte "Jordens lunger"

Som led i ambitionen om at udfase brugen af soja i foderet, beder Thise Mejeri om et crowdfundinglån på en mio. kr.

12-04-2021 5 minutter Klima,   Mejeriproduktion

Økologiske grise får sjældent antibiotika

Forbruget af antibiotika til økologiske fravænningsgrise er meget lavt og udgør 6,2 pct. af forbruget i den konventionelle smågriseproduktion, viser nye data.

11-04-2021 4 minutter Foder,   Svineproduktion,   Dyrevelfærd

Danmarks største landbrugsmesse har fundet ny dato

Agromek skulle oprindeligt være afholdt i oktober sidste år, så blev messen skubbet til januar i år, og nu er en ny dato fastlagt i 2022.

09-04-2021 2 minutter Messer