Annonce

Annonce

Sidste år fik den danske fællesstand stor opmærksomhed fra messegæsterne på Nordic Organic Food Fair for en særlig bæredygtig indretning, og for mange producenter er det en bet, at endnu en messe nu er aflyst i coronaens tegn, men der findes andre nøgler til øget eksport. Foto: Leif Panduro

Skandinaviens største økologimesse er udskudt til 2021

Arrangørerne bag Nordic Organic Food Fair har valgt at aflyse årets messe i Malmø på grund af den igangværende corona-pandemi.

De danske producenter, som havde planer om at få en stand på Nordic Organic Food Fair (NOFF) i slutningen af året, må lede efter et nyt udstillingsvindue. 

For mens verdens største økologimesse BioFach i februar akkurat nåede at blive gennemført i Nürnberg, inden coronavirussen lukkede ned for de globale rejseaktiviteter, vurderer arrangørerne, at coronasituationen er for usikker til at gennemføre Malmø-messen i år.

NOFF og søstermessen Eco Life Scandinavia skulle efter planen have været afholdt i MalmöMässan 11. og 12. november, men nu må udstillere og messegæster venter et år ekstra, før de kan mødes i Sverige, som er Danmarks næststørste eksportmarked for økologiske fødevarer.

Selv om der er længe til november og flere lande allerede er begyndt at lette på corona-restriktionerne, vurderer de engelske arrangører af messen, at situationen er alt for usikker til at gennemføre en international messe med udstillere og gæster fra mange forskellige lande, som følger hver deres rejserestriktioner og karantæneregler, mens værtslandet Sverige er blevet verdensberømt for sin noget tilbagelænede coronapolitik.

Ingen ved, om der til efteråret kommer en såkaldt anden bølge af coronasmitte, og på den baggrund, vurderer Melina Viking, event manager for Eco Life Scandinavia og Nordic Organic Food Fair, at en aflysning er den eneste ansvarlige løsning.

”Som alle virksomheder har vi fulgt nøje med i den hurtigt skiftende udvikling i disse svære tider. Selvom vi forventer, at landene frem mod efteråret fortsætter med at løsne på deres hårde coronavirus-restriktioner i forhold til social interaktion og massesamlinger, er der stadig for mange spørgsmål omkring hoteltilgængelighed, internationale rejser, krav til fysisk afstand og individuelle virksomhedspolitikker, til at det er holdbart at gennemføre årets messe,” siger Melina Viking.  

Hun oplyser, at aflysningen sker i fuld forståelse med de største udstillere og selv om aflysningen ærgrer Pernille Bundgård, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening, støtter hun messearrangørerne i, at det giver mest mening at springe 2020-messen over.

“Det er nemt at forstå, at markedet er lukket, og det er lige for alle, så jeg tror ikke, at det behøver at få den store negative betydning for de danske producenter,” siger Pernille Bundgård, som tværtimod hæfter sig ved meldinger om, at det økologiske dagligvaresalg klarer sig rigtig godt under cornakrisen på flere af Danmarks vigtigste eksportmarkeder.

Men samtidig minder hun om, at det som eksportvirksomhed er vigtigt at vise, at man stadig er på banen, og i et år hvor de fleste messer er aflyst, opfordrer hun de danske producenter til at udnytte, at alle i løbet af de seneste måneder har lært at holde møder over nettet.

“Har I nye produkter, så send vareprøver til jeres kontakter og tilbyd at møde dem via et webinar, hvor I kan snakke om jeres produkter. Vi vil rigtig gerne hjælpe, og vi har mange kontakter på både det svenske og tyske marked,” siger Pernille Bundgård.

Nordic Organic Food Fair 2021 www.nordicorganicexpo.com. bliver afholdt 17.-18. november, hvor arrangørerne lover at vende tilbage med et større og endnu bedre show end i 2019.

Flere artikler fra samme sektion

Solid vækst på det engelske marked

I løbet af det seneste år er det engelske salg af økologiske fødevarer vokset dobbelt så hurtigt som det konventionelle salg, og COVID-19 har givet salget ekstra medvind.

30-06-2020 2 minutter Udland,   Eksport

Kokkeeleverne vil tættere på landmanden

Fremtidens kokke efterlyser mere viden om de råvarer og den bæredygtige udvikling, som de selv skal være med til at forme.

26-06-2020 5 minutter Uddannelse

Eleverne skal tættere på råvarerne og bruge mindre tid på tør teori

For at tiltrække fremtidens professionelle madhåndværkere arbejder Anne-Birgitte Agger med at omdanne Hotel- of Restaurantskolen til et klimaneutralt uddannelsessted, hvor bæredygtighed ikke bare er noget, man snakker om.

25-06-2020 7 minutter Uddannelse,   Foodservice