Annonce

Annonce

Små 2. sorterings gulerødder.

Alt for mange gulerødder bliver sorteret fra pga. af deres størrelse, men nu lancerer DanRoots og Rema 1000 poser med frasorterede mini gulerødder. PR-foto: DanRoots

Nu ender de skæve og ukurante gulerødder på hylderne i Rema 1000

Nyt samarbejde mellem Danmarks største rodfrugtsproducent DanRoots A/S, forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og discountkæden Rema 1000 sikrer at små, frasorterede, 2. sorterings øko-gulerødder ender i butikkerne.

Fra denne uge vil kunderne i alle landets Rema 1000-butikker kunne købe danske, økologiske minigulerødder fra DanRoots A/S i poser med det velkendte 'Stop Spild Af Mad-logo'.

Initiativtager til projektet er Lone Kondrup Jensen, projektchef i DanRoots A/S, og hun oplyser, at gulerødderne udelukkende er frasorteret pga. deres størrelse og udseende, så selv om der er tale om små og ukurante gulerødderne, fejler kvaliteten ikke noget.

"De skæve gulerødder smager lige så godt som de pæne og lige. Men vi oplever desværre, at de fleste kunder vil have de ’perfekte’ lige gulerødder. Vi håber derfor at være med til at rykke forbrugernes krav til grøntsagernes udseende," siger Lone Kondrup Jensen, om det nye samarbejde med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, som gennem de seneste 12 år har arbejdet for at mindske madspild ved at indføre ukurante grøntsager og frugt i de danske supermarkeder.

Kunderne i Rema 1000 kan nu være med til at mindske madspild ved at købe poser med frasorterede mini gulerødder fra DanRoots
Kunderne i Rema 1000 kan nu være med til at mindske madspild ved at købe poser med frasorterede mini gulerødder fra DanRoots

Stifter og bestyrelsesformand Selina Juul, glæder sig over det nye samarbejde:

”Grimme gulerødder har brug for mere kærlighed fra forbrugere. Vi glæder os til samarbejdet, som både vil støtte kampen mod madspild og vores arbejde - og vi håber også på, at vores nye erhvervspartnerskab med DanRoots A/S vil være med til at redde tonsvis af frasorterede gulerødder og dermed få forbrugernes øjne op for, at de frasorterede rodfrugter smager ligeså godt som de perfekte,” siger hun.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning