Annonce

Produktbillede af dansk økologisk sukker

Nu kan danskerne købe økologisk sukker produceret i Danmark. Foto: Dansukker

Nu kan forbrugerne få økologisk sukker fra Danmark

Den stigende omlægning til økologi gør det nu muligt at producere sukker udelukkende af danske økologiske roer.

Hidtil har det været svært for de danske forbrugere at købe økologisk sukker produceret i Danmark, men det problem er på vej til at blive løst.

Den stigende omlægning til økologi medvirker nemlig til, at produktionen af økologiske roer herhjemme stiger, og dermed er det muligt at producere sukker udelukkende af danske økologiske roer. 

I uge 9 kunne Dansukker så for første gang lancere økologisk sukker produceret i Danmark. Hidtil er den økologiske sukker blevet importeret fra Afrika og Sydamerika.

Som landmand må man lytte til kunderne. Hvis de vil have økologisk sukker, så er det det, vi laver.

— Jesper Schiønning, økologisk roe-avler

Selvom det er hårdere at dyrke roerne økologisk, fordi det kræver manuelt arbejde at fjerne ukrudtet, er der en økonomisk gevinst i vente: Økologiske roeavlere kan nemlig få næsten tre gange så meget for en økologisk roe som en konventionel.

En af de landmænd, der i 2018 for første gang dyrkede økologiske roer, som nu leverer til Dansukker, er Jesper Schiønning fra Landbrugsskolen Sjælland i Roskile.

"Som landmand må man lytte til kunderne. Hvis de vil have økologisk sukker, så er det det, vi laver," siger han i en pressemeddelelse.

Flere artikler fra samme sektion

Prisen på frugt og grønt får endnu et hak ned

Nyt pristjek maler et billede af et økologimarked, der er præget af benhård konkurrence. Næsten alle supermarkeder har det seneste år skåret en kr. af priserne.

20-03-2019 4 minutter Detailhandel

Sygefravær og risiko for underernæring faldt efter øko-omlægning

"Før en omlægning har et køkken måske slet ikke en kniv. De har sakse til at klippe poser op. Personalet skal lære at gøre det hele igen."

16-03-2019 6 minutter Det Økologiske SpisemærkeFoodservice

Elever er vilde med skolehaverne

60 skolehaver har sat økologisk grøntsagsdyrkning på skoleskemaet i Furesø Kommune. Det giver dem et helt nyt syn på fødevaresystemet, siger en koordinator.

15-03-2019 4 minutter UddannelseBæredygtighed