Annonce

Produktbillede af dansk økologisk sukker

Nu kan danskerne købe økologisk sukker produceret i Danmark. Foto: Dansukker

Nu kan forbrugerne få økologisk sukker fra Danmark

Den stigende omlægning til økologi gør det nu muligt at producere sukker udelukkende af danske økologiske roer.

Hidtil har det været svært for de danske forbrugere at købe økologisk sukker produceret i Danmark, men det problem er på vej til at blive løst.

Den stigende omlægning til økologi medvirker nemlig til, at produktionen af økologiske roer herhjemme stiger, og dermed er det muligt at producere sukker udelukkende af danske økologiske roer. 

I uge 9 kunne Dansukker så for første gang lancere økologisk sukker produceret i Danmark. Hidtil er den økologiske sukker blevet importeret fra Afrika og Sydamerika.

Som landmand må man lytte til kunderne. Hvis de vil have økologisk sukker, så er det det, vi laver.

— Jesper Schiønning, økologisk roe-avler

Selvom det er hårdere at dyrke roerne økologisk, fordi det kræver manuelt arbejde at fjerne ukrudtet, er der en økonomisk gevinst i vente: Økologiske roeavlere kan nemlig få næsten tre gange så meget for en økologisk roe som en konventionel.

En af de landmænd, der i 2018 for første gang dyrkede økologiske roer, som nu leverer til Dansukker, er Jesper Schiønning fra Landbrugsskolen Sjælland i Roskile.

“Som landmand må man lytte til kunderne. Hvis de vil have økologisk sukker, så er det det, vi laver,” siger han i en pressemeddelelse.

Flere artikler fra samme sektion

Ungt publikum til SOfari

Når 11 økologiske landmænd på søndag slår dørene op til SOfari, forventer arrangørerne mange besøg fra unge forbrugere. En ny analyse fra GfK Danmark viser nemlig, at danske unge prioriterer økologi, når der skal grisekød på gaflen.

23-05-2019 3 minutter Events

Svinepesten breder sig i Asien - det kan hæve fødevarepriserne

Udbruddet af svinepest i Asien er nu så massivt, at det ventes at hæve priserne på bl.a. svinekød i hele verden. Det kan dog også gavne danske landmænds økonomi.

21-05-2019 3 minutter SvineproduktionUdlandEksport

Udlandet har fået smag for koldbrygget kaffe fra Sydfyn

ZoZozial Coffee har i år nye latteprodukter med til Amsterdam, og det er vigtigt hele tiden at vise, at man løbende er i stand til at tilbyde kunderne nye produkter.

21-05-2019 4 minutter Eksport