Annonce

En stor flok besøgende går rundt om en dansk økologistand på BioFach-messen i Tyskland.

Nedtælling til verdens største økologimesse, BioFach, er i fuld gang, og 11. december stiller arrangørerne af den danske fællesstand skarpt på potentialet på det tyske marked og BioFach ved et kick off-møde på Fyn. Foto: Jakob Brandt

Kick off-møde indleder nedtællingen til verdens største økologimesse

Nedtælling til verdens største økologimesse er i fuld gang, og 11. december stiller arrangørerne af den danske fællesstand skarpt på potentialet på det tyske marked og BioFach ved et kick off-møde på Fyn.

I sidste uge oplevede en snes danske producenter to travle dage på Nordic Organic Food Fair i Malmø, og allerede nu har flere af dem plottet det næste pejlemærke ind i kalenderen. 

Det drejer sig om verdens største økologimesse, BioFach, som åbner i Nürnberg til februar. 

Når fristen for tilmelding til den internationale messe udløber 5. december, forventer Pernille Bundgaard, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening, at den danske fællesstand vil rumme op mod 40 danske udstillere. De er alle inviteret til kick off-møde i Nyborg den 11. december, hvor de ud over diverse praktisk info om messen også får råd og tip om, hvad udstillerne selv kan gøre for at få mest muligt ud af eksportarbejdet. 

”BioFach er verdens største økologimesse, og der kommer 50.000 professionelle gæster, og messen er dermed det afgørende afsætningsrum for økologiske varer”, forklarer Pernille Bundgaard, som glæder sig over, at den danske fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), allerede har meldt sin ankomst i Nürnberg, da det vil skabe ekstra opmærksomhed om det danske eksportfremstød. 

Kun ca. halvdelen af messens gæster kommer fra værtslandet. Det betyder, at ikke færre end 25.000 af messens gæster kan blive en mulig åbning for dansk eksport til en stribe interessante markeder fordelt over hele kloden, hvor det økologiske salg vokser år for år. 

Oplæg om det tyske marked 

Igen i år bliver den danske fællesstand etableret i et samarbejde mellem Organic Denmark, som er Økologisk Landsforenings eksportteam, og eksportnetværket Bio Aus Dänemark, hvor Malene Aaris trækker i trådene. 

Efter mange års eksportarbejde har hun et indgående kendskab til det tyske marked, og på kick off-mødet giver hun et oplæg om det tyske økologimarked og tegner et billede af de vigtigste kæder i Tyskland. 

“Tyskland er Danmarks vigtigste eksportmarked for økologiske fødevarer, og der er stadig et kæmpe potentiale for at øge eksporten til det tyske marked,” siger Pernille Bundgaard. 

Ikke færre end 39 procent af den danske eksport af økologiske fødevarer ender i Tyskland, og hun oplyser, at BioFach-teamet arbejder benhårdt på at lande en aftale med en tysk dagligvarekæde, som har mulighed for at deltage i kick off-mødet for at kaste yderligere lys over økologiens position syd for grænsen og tilbyde speeddating med de danske producenter. 

Navnet på kæden vil blive meldt ud senere. BioFach afholdes i Nürnberg 13.-16. februar. 

Flere artikler fra samme sektion

Ungt publikum til SOfari

Når 11 økologiske landmænd på søndag slår dørene op til SOfari, forventer arrangørerne mange besøg fra unge forbrugere. En ny analyse fra GfK Danmark viser nemlig, at danske unge prioriterer økologi, når der skal grisekød på gaflen.

23-05-2019 3 minutter Events

Svinepesten breder sig i Asien - det kan hæve fødevarepriserne

Udbruddet af svinepest i Asien er nu så massivt, at det ventes at hæve priserne på bl.a. svinekød i hele verden. Det kan dog også gavne danske landmænds økonomi.

21-05-2019 3 minutter SvineproduktionUdlandEksport

Udlandet har fået smag for koldbrygget kaffe fra Sydfyn

ZoZozial Coffee har i år nye latteprodukter med til Amsterdam, og det er vigtigt hele tiden at vise, at man løbende er i stand til at tilbyde kunderne nye produkter.

21-05-2019 4 minutter Eksport