Annonce

Annonce

Masd Andersen i køkken

"Red en restaurant - spis ude hjemme," lyder opfordringen fra Mads Vindfeld Andersen, som har brugt ti timer på at lave en landsdækkende hjemmeside, som skal hjælpe de restauranter, som forsøger at redde sig gennem krisen via salg af take-away. PR-foto

Gratis vejviser til restauranter med take-away

Fynsk madblogger har lavet en hjemmeside, hvor restauranterne gratis kan reklamere for de nye takeaway-menuer, som skal hjælpe med at redde dem gennem coronakrisen.

Landets mange restauranter har ikke fået Corona. Alligevel lider de alvorligt under under sygdommen, og siden en ny hastelovgivning har forbudt dem at tage imod spisende gæster, har hovedparten af dem med et slag mistet hele deres indtægt.

Flere restauranterne har allerede taget konsekvensen af den nye lovgivning og er i kampen for at overleve begyndt at tilbyde takeaway til kunderne. Siden er der poppet flere lokale hjemmesider op, som guider kunderne til de nye takeaway-spisesteder. Senest har en fynsk madblogger taget initiativ til at oprette hjemmesiden spisudehjemme.dk, som skal åbne danskernes øjne for, at det det stadig er muligt at spise lækkert tilberedt mad fra deres yndlingsrestaurant. De skal bare tage den med hjem.

På hjemmesiden spisudehjemme.dk kan man klikke sig rundt på landsdele og større byer for at se hvilke restauranter, der tilbyder take-away.

Det er Mads Vindfeld Andersen, som driver madbloggen Madsvin.com, der sammen med bloggerkollektivet Gastromand.dk står bag initiativet.

”Danskerne er glade for at gå ud at spise. Og der kommer en tid efter corona, hvor mange af os igen gerne vil kunne sidde og nyde god mad og drikke på landets restauranter. Men et forbud mod at have spisende gæster i restauranterne det næste stykke tid kan imidlertid betyde, at mange restauratører vil være nødsaget til at dreje nøglen om, hvis ikke vi støtter op omkring dem nu. Den støtte kan vi alle sammen give ved at bestille takeaway på de mange restauranter, som nu for at overleve yder denne service,” siger Mads Vindfeld Andersen. 

Ved siden af sin rolle som madblogger driver han webbureauet Marketingfabrikken, og han er en af mange, som har valgt at give de nødlidende restauranter en hjælpende hånd.

"Jeg satte mig ned og brugte 10 timer på at lave en hjemmeside, hvor restauranterne gratis kan tilmelde sig, hvis de begynder at tilbyde takeaway-mad," siger Mads Vindfeld Andersen.

Via hjemmesiden kan restauranterne gratis tilmelde sig, og Mads Vindfeld Andersen oplyser, at op mod 200 restauranter allerede i løbet af det første døgn har tilmeldt sig, men han er nødt til at sortere enkelte fra.

"Hjemmesiden er ikke et tilbud til de firmaer, som i forvejen lever af at sælge take-away og er tilmeldt hjemmesider som hungry.dk og Just Eat. Den er kun til restauranter, som tilbyder take away for at redde sig gennem krisen," siger den fynske madblogger.

Hjemmesiden vil løbende blive opdateret, når nye takeaway-restauranter melder sig på banen, og han har allieret sig med et par venner, som er klar til at give en hånd med, hvis ikke han selv kan følge med, oplyser Mads Vindfeld Andersen, som opfordrer samtidig danskerne til at give en hjælpende hånd med at ajourføre hjemmesiden. 

"Hvis man opdager en ny restaurant i sit nærområde, som er hoppet med på take-away-vognen, så tøv ikke med at tilmelde den – vi har en formular på hjemmesiden til formålet. Så vil vi sørge for, at stedet kommer på listen og forhåbentlig på den måde kan redde noget af sin omsætning," siger han.


Restauranterne glæder sig over den hjælpende hånd.

”Fra det ene sekund til det næste mistede vi – og mange andre – stort set hele vores forretningsgrundlag med coronavirussets komme. Vores restaurants overlevelse er afhængig af salget af takeaway, indtil krisen er ovre, og dér kan blandt andet spisudehjemme.dk være en stor hjælp” siger Michelle Hemme og Jakob Spolum fra Restaurant HOS, Odense.

Sigrid Budtz-Jørgensen, der driver den økologiske gourmetrestaurant L’estragon i latinerkvarteret i Aarhus, er en anden af de restauratører, som benytter den nye hjemmeside.

"Det er et rigtig godt initiativ. Jeg synes virkelig, at folk er inovative og alle er flinke til at dele nye initiativer via de sociale medier, siger Sigrid Budtz-Jørgensen, som oplever stor interesse for den to-retters menu, som hun tilbyder som take-away i weekenden.

Også virksomheden Too Good To Go er klar med hjælp til den nødlidende branche, og firmaet har udvidet sin madspilds-app, så restauranter og cafeer kan bruge den til at sælge almindelig take away. 

I forvejen er det muligt at redde mad fra affaldscontaineren ved at købe den til reduceret pris gennem app'en, og med 'StøtLokalt' kan kunder købe fastfood til fuld pris, mens restauranterne har forbud mod at servere maden for deres gæster.

"Vi har oplevet kolossal opbakning fra landets restauratører i kampen mod madspild. Nu er det vores tur til at bakke op med de midler og ressourcer, vi har til rådighed," siger Mette Lykke, adm. direktør for Too Good To Go, i en pressemeddelelse.

Flere artikler fra samme sektion

Flest sanktioner til gårdsalg af æg

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

25-04-2024 2 minutter Kontrol,   Gårdbutikker & direkte salg

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil begrænse forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage

Danske servicestationer udfaser turbokyllinger

Dyreværnsorganisationen Anima roser danske servicestationer for at gå foran med dyrevelfærden ved at skærpe kravene til produktionsforholdene for slagtekyllinger.

24-04-2024 3 minutter Dyrevelfærd