Annonce

Annonce

Et billede af Kærgårdens nye emballage

Hvis forbrugerne undlader at sortere den nye emballage korrekt og smider den i restaffald som hidtil, falder CO2-besparelsen fra 45 til blot 18 pct. i forhold til den tidligere emballage. Foto: Arla

Ny Kærgården-emballage bliver mere klimavenlig, hvis den affaldssorteres korrekt

En ny emballage fra Kærgården næsten halverer CO2-udledningen - den høje CO2-besparelse er dog betinget af, at folk sorterer den brugte emballage korrekt.

Fra denne uge ændrer Arla emballagen på Kærgården-produkterne, heriblandt den økologiske variant, så den udleder 45 pct. mindre CO2 end tidligere.

CO2-besparelsen er dog betinget af, at forbrugerne skiller emballagen ad og sorterer den som papir og plast. Hvis forbrugerne undlader at sortere emballagen korrekt og smider den i restaffald som hidtil, falder CO2-besparelsen til blot 18 pct. i forhold til den tidligere emballage pga. ændret emballage. 

Boksen kommer til at bestå af et genanvendeligt kartonsvøb, som nemt kan adskilles fra bægeret. Kartonsvøbet skal sorteres som pap/papir, mens bægeret, plastiklåget og foliestykket kan affaldssorteres som plast.

"Vi har gjort det nemt for forbrugeren at adskille emballagens elementer og håber dermed, at forbrugerne hjælper os det sidste stykke og affaldssorterer korrekt," siger Mette Faurschou, ansvarlig for Kærgården hos Arla, i en pressemeddelelse.

Kærgården fås i seks varianter, der alle produceres på Holstebro Mejeri. I 2019 producerede mejeriet ca. 40 mio. bakker Kærgården til det danske marked. Det nye tiltag er led i Arlas strategi om at nedbringe sin CO2-udledning med 30 pct. inden 2030 og blive klimaneutral i 2050.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer