Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Ifølge en undersøgelse fra YouGov kender 69 pct. af forbrugerne statens dyrevelfærdsmærke.

Ny kampagne skal få flere forbrugere til at vælge højere dyrevelfærd

Forbrugerne ved ikke nok om, hvilken forskel det gør for dyrevelfærden, om de vælger fødevarer med ét, to eller tre velfærdshjerter, mener Fødevarestyrelsen.

En ny kampagne fra Fødevarestyrelsen skal gøre de danske forbrugere mere bevidste om, hvilken forskel det gør for dyrevelfærden, om de vælger fødevarer med ét, to eller tre velfærdshjerter.

Ifølge en undersøgelse fra YouGov kender 69 pct. af forbrugerne statens dyrevelfærdsmærke, men de ved ikke nok om forskellene mellem hjerterne i ordningen, hvor tre hjerter angiver den højeste dyrevelfærd.

"Vi vil gerne give forbrugerne mulighed for at træffe et oplyst valg. Og så regner vi med, at når flere får øjnene op for de gevinster, der er for dyrevelfærden, ved at vælge fødevarer med Det Statskontrollerede Dyrevelfærdsmærke, så vil flere købe ind på initiativet. Og dermed bakke op om de mere end 1.500 landmænd, der står klar til at levere til kunder, der lægger vægt på ekstra dyrevelfærd," siger kontorchef i Fødevarestyrelsen, Christian Strøyer, i en pressemeddelse.

Kampagnen blev kickstartet den 5. maj og løber frem til den 23. maj, hvor den vil være synlig på sociale medier samt stationer og busskure.

Produkter med statens velfærdsmærke findes i Aldi, Lidl, Rema 1000, Meny, Netto, Bilka og Føtex. Coop har valgt at udvikle sig eget mærke med fire trin frem for tre, da kæden mener, at statens er for uambitiøst.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik