Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Friland forventer en samlet vækst på op mod 40 procent i løbet af de kommende år. Foto: Moment Studio

Friland forventer stor vækst i salget af kød

Friland-direktør Claus Hein forventer, at det er muligt at løfte omsætningen med 25-40 pct. i løbet af de kommende fem år.

Med afsæt i den positive markedsudvikling for Frilands salg af økologisk kød, har Danish Crown-datterselskabet vedtaget en ny strategi, som over de kommende år skal gøre det muligt at tage flere grise og køer ind i alle fire produktkategorier.

Dermed går Friland den modsatte vej end moderkoncernen, som i går præsenterede en samlet koncernstrategi, hvor et af hovedbudskaberne var, at det er fortid for Danish Crown med at jagte vækst gennem slagtning af flere dyr. I koncernens nye strategi Feeding the future ligger fokus på at nedbringe klimaaftrykket på kød og bruge det som afsæt til at øge indtjeningen på koncernens produkter.

En væsentlig del af Frilands nye strategi handler derimod om, at den fremtidige vækst skal komme ved at øge optaget af dyr til slagtning, og selskabet forventer, at et øget antal slagtninger kan øge omsætningen med 25 til 40 pct. i løbet af de kommende fem år.

I de seneste årsregnskab bidrog de økologiske grise med 52 pct. af Frilands omsætning, mens økologisk oksekød stod for 32 pct., og fortsætter den fordeling i de kommende år, kan der blive tale om et væsentligt løft for kødproduktionen hos de hjemlige økologer.

I Friland Nyt pointerer adm. direktør i Friland, Claus Hein, at væksten i antallet af dyr naturligvis skal tilpasses afsætningsmulighederne, så selskabet fortsat kan sikre en stærk afregning til landmændene.

Han har gennem de seneste måneder arbejdet med Frilands del af Danish Crown-koncernens strategi "Feeding the future".

"Vi håber, at vi over de kommende år kan øge antallet af dyr til slagtning på alle fire kategorier i Friland. Men det er helt afgørende, at vi fortsat tilbyder høj stabilitet i afregningsprisen, ligesom det er vigtigt for os, at vi ikke har flere dyr, end der er en lønsom efterspørgsel på," siger Claus Hein.

Det er samtidig et væsentligt element i strategien af Friland, at udbetalingen til landmændene kan stabiliseres og gerne øges over de kommende år. Det skal blandt andet ske gennem langsigtede, strategiske kundepartnerskaber.

Mere fokus på klima og bæredygtighed

Samtidig kommer bæredygtighed til at spille en væsentlig rolle i de kommende fem års udvikling af Friland, hvor selskabet frem mod 2026 skal investerer yderligere i arbejdet med klima og bæredygtighed. I den forbindelse bliver samspillet med bedrifterne omkring udvikling af bæredygtighedsplaner for den enkelte bedrift en grundsten.

"Friland skal være en driver inden for bæredygtighed både i forhold til værdi og omdømme for både Friland og hele Danish Crown-koncernen. Det skal ske gennem en øget kontakt og endnu bedre samarbejde mellem Friland og landmændene. Her vil vi arbejde videre med individuel udvikling af bæredygtighedsplaner på gårdene, så landmændene i Friland bliver spydspids på klima, bæredygtighed og biodiversitet," siger Claus Hein, der ser frem til at præsentere en række forskellige bæredygtighedsinitiativer hen over strategiperioden.

Detaljerne i strategien bliver fremlagt på informations- og sommermøder for ejerne på to møder i henholdsvis Middelfart og Horsens

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik