Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

GreenF-september.png

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg
Jørn Ussing-Larsen klipper snoren af kornstrå ved åbningen af Kornets Hus

Idémanden bag Kornets Hus, Aurion-grundlægger og økologisk korn-pionér Jørn Ussing Larsen, klippede meget symbolsk en 'snor' af kornstrå over, da det i denne uge endelig var tid til den officielle åbning af Kornets Hus. Foto: Axel Søgaard

Mange roser ved officiel indvielse af Kornets Hus

Ved indvielsen af Kornets Hus opfordrede fødevareminister Rasmus Prehn (S) danskerne til at besøge det nordjyske madkulturhus for at blive klogere på godt dansk madhåndværk.

”Min drøm med huset er, at folk går herfra som ’forundringsparate’ og har oplevet en forhåbentlig smittende begejstring for kornets univers”, sagde Jørn Ussing Larsen, da han havde klippet snoret til Kornets Hus, som han har kæmpet i mange år for at realisere.

Nu troner den unikke bygning i udkanten af en kornmark ved siden af brød- og melvirksomheden Aurion, og fødevareminister Rasmus Prehn (S) var blandt de mange gæster ved indvielsen.

”Det er dybt inspirerende, og jeg håber, at rigtigt mange vil tage den mulighed, det er at komme forbi Kornets Hus og lære om godt dansk håndværk”, sagde fødevareminister Rasmus Prehn (S) i sin tale ved åbningen, mens arkitekten bag den unikke bygning, Reiulf Ramstad, lagde særlig vægt på husets placering i sin tale: ”Kornets Hus er blevet en del af landskabet, og landskabet er blevet en del af Kornets Hus. Det er et sted, hvor man har lyst til at samles.”

Kornets Hus byder på en række forskellige tilbud, som er målrettet både private og professionelle med interesse for mad, smag og fælles oplevelser. Holdet bag Kornets Hus beskriver huset som  ”Nordjyllands nye oplevelsescenter for korn og madoplevelser med aktiviteter for hele familien."

Daglig leder i Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard er meget tilfreds med åbningen – og han har heldigvis haft lejlighed til på forhånd at få et indtryk af, hvordan husets gæster har taget imod det. Kornets Hus har nemlig haft dørene åbne for besøgende, siden coronarestriktionerne tillod det tilbage i starten af maj.

”Siden vores åbning 8. maj har vi haft flere end 2000 gæster på besøg. De har kunnet gå på opdagelse i husets udstillinger, være med til workshops i det store bageri eller nyde et måltid i husets økologiske café. Det er mit indtryk, at huset fanger både børn og voksne, nørdede surdejseksperter og almindeligt madglade gæster,” siger Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg