Annonce

Annonce

Mille Gori sider på halmballer i en kostald

Mille Gori er vært for årets Økodag, som Økologisk Landsforening sender live sammen med mejerierne. Foto: Iben Annette Kjerside

Økodag: Mille Gori danser foråret ind

Alle kan være med til at varme op til Økodag fra i dag, hvor en digital kampagne med dansende Mille Gori i spidsen bliver skudt i gang. De sociale medier er rammen for kampagnen, hvor man kan være med til at varme op til, at køerne bliver lukket på græs d. 18. april kl. 12.00.

I år bliver forårets store begivenhed Økodag digital, og det bliver Mille Gori, kendt som vært på DR Ramasjang, der fører an som dansekaptajn i ugerne op til Økodag med den digitale dansekampagne, som kan følges på I Love Økos Facebook-konto og på økodag.dk

Hvert år får de økologiske gårde rundt omkring i Danmark besøg af op mod 200.000 gæster, der gerne vil se køerne springe ud på græsmarkerne. Men på grund af det nuværende forsamlingsloft har Økologisk Landsforening, de økologiske mælkeproducenter og mejerier besluttet at gøre Økodag digital og sende live søndag d. 18. april kl. 12.00 fra én af de økologiske gårde. 

”Økodag er en festdag! I år har vi inviteret Mille Gori ind i stalden, hængt diskokuglen op og tændt for musikken, så vi kan få gang i vores vintertrætte kroppe. Normalt samles vi alle ude på gården til Økodag, men i år må vi samles bag skærmen og nyde, at der bliver serveret sprøde dansetrin, og når køerne så springer ud d. 18. april, så er vi øvet i at danse med,” siger Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening.

Den digitale kampagne består af tre film, hvor vi oplever livet på en økologisk gård, lærer om koens og landmandens hverdag og slutter af med familievenlige dansetrin, hvor alle kan være med.

Økologisk Landsforening sender live sammen med mejerierne. På hjemmesiden www.økodag.dk og via Facebook-siden I love øko, kan man holde sig orienteret.

Økodag

- Mille Gori er kendt som vært fra DR Ramasjang og fra Den Vildeste Danser på TV2.

- Økodag® er et registreret varemærke, hvilket betyder, at man altid skal nævne Økologisk Landsforening i sammenhæng med Økodag.

- Økodag er d. 18. april kl. 12.00.

  • Økodag har eksisteret siden 2005.

  • Økodag er en af landets største forårsbegivenheder, hvor der traditionelt set har været flere tusinder gæster ude på gårdene.

  • Økodag er en fejring af dyrevelfærden, da de økologiske landmænd hvert forår lukker deres dyr ud på den frodige græsmark.

  • Udesæsonen varer fra april til november.

  • Flere prominente gæster har været med til at fejre Økodag. Blandt andet åbnede H.K.H kronprinsesse Mary Økodag i 2015 som en del af fejringen af ø-mærkets 25-års fødselsdag.

  • Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei. Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

Flere artikler fra samme sektion

Arla hæver sine klimaambitioner

Arla fordobler klimamålsætningen på to af tre områder for at leve op til de videnskabelige anbefalinger, der viser, hvordan man kan opfylde Paris-aftalen.

18-01-2022 4 minutter Klima,   Mejeri

Fremtidsforsker aner forbrugsfestens endeligt: »Behøver man virkelig at kunne vælge mellem 25 forskellige slags flåede tomater?«

En fremtidsforsker ser klare tegn på, at forbrugsfesten er ved at være ovre for en stor del af befolkningen; mange vil leve mere bæredygtigt. En professor savner dog konkrete beviser på, at det går den vej - men hun håber det.

18-01-2022 14 minutter Bæredygtighed,   Forbrug

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

17-01-2022 5 minutter Eksport