Annonce

Annonce

Den første weekend i september har gennem mange år været en festdag, hvor tusindvis af borgere har søgt ud på de økologiske gårde for at fejre høsten. Foto: Stengården

Økologerne inviterer til høstmarked

De økologiske landmænd er begyndt at tælle ned til årets Økologiske Høstfest og har oprettet en fælles Facebookside med link til de gårde, som er klar til at fejre høsten.

Det Økologiske Høstmarked er efterhånden en gammel tradition, som gennem årene har trukket langt over en mio. danskere ud på de økologiske gårde.

Sidste år spændte corona ben for det populære event, som Økologisk Landsforening gennem mange år har promoveret, men i år er økologerne igen klar til at åbne dørene, og de glæder sig til at få besøg og fortælle om, hvordan de arbejder med dyr og planter.

For at hjælpe gæsterne med at finde en gård i lokalområdet, har Elisabeth Rasmussen fra Stengården ved Birkerød i Nordsjælland i år taget initiativ til at oprette en Facebookside med en liste over de gårde, som holder fast i traditionen om at holde høstmarked i første weekend af september.

"Vi kalder det allesammen Økologisk Høstmarked, men det er meget forskelligt, hvad du kan opleve på de enkelte gårde. Og der er også forskellige åbningstider, så du må kigge på den enkelte gårds egen side for at se, hvad der sker og hvornår," forklarer Elisabeth Rasmussen om siden, som allerede tæller en del landbrug, og hun forventer, at flere kommer til i løbet af de kommende dage.

Elisabeth Rasmussen betegner Det Økologisk Høstmarked som en unik mulighed for at få et indblik i, hvad der sker i det økologiske landbrug i 2021.

Tidligere er der blevet snakket meget om selve produktionen, men hun forventer også at gæsterne ønsker at blive klogere på klimaproblematikken.

"I år er det 21. gang, at vi holder høstfest på Stengården, og det er vigtigt, at vi er med til at fortælle om, hvor maden kommer fra," siger den sjællandske økolog, som hvert år ser frem til weekenden, hvor ca. 3.000 glade gæster plejer at være garant for masser af liv i gårdbutikken og rundt om på hele gården, som byder på aktiviteter for både store og små.

Det er forskelligt fra gård til gård, om de holder åbent både den 4. og 5. september, eller om der kun er åbent en af dagene, så det er en god ide at tjekke den enkelte gårds hjemmeside for at få styr på de praktiske detaljer.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning