Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

90 pct. af de italienske forbrugere købte økologisk mindst tre gange i løbet af 1. halvår 2020. Foto: Eli Brody/flickr/CC BY-NC 2.0

Økologisalget slår rekord i Italien

Økologien havde et særdeles stærkt halvår i Italien, hvor salget steg under corona-krisen.

Salget af økologiske fødevarer i Italien nåede rekordhøje 3,3 mia. euro i første halvår 2020. Det svarer til en stigning på 4,4 pct. i forhold til 2019, viser en ny markedsrapport fra ISMEA.

Rapporten viser også, at 90 pct. af de italienske forbrugere købte økologisk mindst tre gange i perioden, og at 97 pct. gjorde det mindst én gang.

Det er særligt de store supermarkeder, der står for økologisalget, men væksten var størst for discountkæderne, om end økologiomsætningen fortsat er beskeden i disse kæder.

Tallene dækker over salget i detailhandlen og ikke hotel-, restaurations- og kantinesektoren samt eksport.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik