Annonce

Annonce

Mødegæster ved langborde

Topmødet på Lundsgaard Gods slutter med en fælles netværksmiddag, hvor deltagerne kan fordøje dagens mange indtryk og netværke med kolleger og samarbejdspartnere fra hele det professionelle maddanmark. Arkivfoto: Pernille Bering

Økologisk topmøde udstikker kursen for de professionelle køkkener

Meningsdannere, beslutningstagere, frontløbere, politikere og innovatører fra hele det professionelle maddanmark fylder Lundsgård Gods, når foodserviceafdelingen i ØL inviterer til en inspirerende dag i økologiens og bæredygtighedens tegn.

Flere end 175 personer fra mange forskellige grene af fødevarebranchen har allerede sikret sig en billet til Økologisk Topmøde i Kerteminde, og interessen glæder Torben Blok, markedschef i foodserviceafdelingen i Økologisk Landsforening. 

Han er ikke i tvivl om, hvad der venter deltagerne på Lundsgaard Gods 24. oktober.

“Det bliver årets store branchebegivenhed,” siger manden, som selv har brugt de seneste uger på at finjustere de sidste detaljer i et tætpakket dagsprogram, hvor omdrejningspunktet bliver FN’s verdensmål og økologi.

På Lundsgaard Gods vil deltagerne møde et bredt udsnit af fødevarebranchens økologiske frontløbere. De kommer for at sætte ord på og debattere, hvordan de i det daglige arbejder med bæredygtighed og FN’s verdensmål som ledestjerne.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) deltager, når Økologisk Landsforening inviterer til økologisk topmøde på Lundsgaard Gods, hvor ministeren uddeler Det Økologiske Spisemærke nr. 3.000, og giver sit bud på fremtidens bæredygtige og økologiske køkkendrift
Fødevareminister Mogens Jensen (S) deltager, når Økologisk Landsforening inviterer til økologisk topmøde på Lundsgaard Gods, hvor ministeren uddeler Det Økologiske Spisemærke nr. 3.000, og giver sit bud på fremtidens bæredygtige og økologiske køkkendrift. Foto: Fødevareministeriet

“Det er fantastisk at opleve, hvor mange nye tiltag der er i gang i branchen, og uanset om man er en stor eller en lille virksomhed, er der behov for at slå fast, at bæredygtighed, økologi og verdensmålene går hånd i hånd,” siger Torben Blok.

Han peger i den forbindelse på, at den økologiske dagsorden understøtter flere af verdensmålene, f.eks. ‘Ansvarligt forbrug og produktion’, ‘Livet på land’, ‘Rent vand og sanitet’, ‘Partnerskab for handling’ og ‘Klimaindsats’.

Helt nye måder at mødes på

Topmødet finder sted i de idylliske og inspirerende rammer på det økologisk drevne Lundsgaard Gods i Kerteminde, hvor der er dækket op til en dag med oplæg og debat med afsæt i branchens erfaringer, udfordringer og visioner, og Torben Blok håber, at dagen vil generere idéer til nye innovative løsninger på både den korte og den lange bane.

“Vi henvender os til hele det professionelle maddanmark fra virksomheder til beslutningstagerne, og til alle de, som vil arbejde for at omsætte verdensmålene, bæredygtighed og økologi til hverdagskost,” siger Torben Blok.

Han glæder sig over, at fødevareminister Mogens Jensen (S) har afsat tid i en travl kalender til at deltage i topmødet, hvor dagens øvrige oplægsholdere spænder fra Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Foods, Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening over kokkelandsholdets direktør, Morten Juul Andersen, til Lotte Hansen fra I Love Global Goals og Anne Skare Nielsen, forfatter og fremtidsforsker og partner i Future Navigator m.fl.

Fællesskab og madkunst

“Økologi og bæredygtighed er to sider af samme sag, og målet med dagen er, at vi i fællesskab skal finde frem til en mere bæredygtig bespisning,” siger Torben Blok, som lover, at der ikke bliver tale om en helt almindelig inspirationsdag, hvor deltagerne sidder og stirrer på et whiteboard det meste af dagen.

På topmødet kan deltagerne blandt mange andre møde fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen, som kigger i den grønne krystalkugle og giver sit bud på fremtidens udfordringer
På topmødet kan deltagerne blandt mange andre møde fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen, som kigger i den grønne krystalkugle og giver sit bud på fremtidens udfordringer. Arkivfoto: Jakob Brandt

For at give konferencen et ekstra løft, bliver dagens oplevelser styret med sikker og kreativ hånd af den anerkendte madkunstner og iværksætter, Mette Martinussen.

Programmet er desuden krydret med energifyldte kulturelle indslag, og Mette Martinussen benytter greb fra dramaturgiens verden, når hun med økologiske mad- og måltidsoplevelser skaber rum for sanselig tilstedeværelse og helt nye måder at mødes på, fremgår det af programmet.

“Hun binder dagen sammen på en ny og udfordrende måde, og deltagerne skal være parat til selv at deltage i aktiviteterne. På den måde vil vi gerne give dagen et tvist af, at fællesskab flytter noget, når vi taler økologi og bæredygtighed,” siger Torben Blok.

Uddeling af Økologisk Guld og Økoprisen 2019

Danmark er på flere fronter i verdensklasse, når det gælder bæredygtige fødevareløsninger og økologi. Det fejrer ØL på topmødet ved at uddele Økologisk Guld Foodservice 2019.

Prisen er en hyldest til de mest innovative øko-produkter i flere varekategorier, og at dømme efter spændvidden i de tilmeldte varer er der tale om en branche med en stor innovationskraft, lyder vurderingen fra foodserviceafdelingen i ØL.

Torben Blok forventer at mødet mellem skarpe meningsdannere, økologiske pionerer og madglade køkken-ekvilibrister vil generere idéer til nye innovative løsninger for den økologiske foodservicebranche
Torben Blok forventer at mødet mellem skarpe meningsdannere, økologiske pionerer og madglade køkken-ekvilibrister vil generere idéer til nye innovative løsninger for den økologiske foodservicebranche. Foto: ØL

Dagen hylder ikke kun producenterne og deres nye produkter. Som de seneste fem år uddeler ØL også i 2019 Årets Økopris Foodservice til en eller flere af de mest dedikerede øko-ildsjæle i foodservicebranchen.

“Feltet er stærkt, og de tre nominerede kandidater er Frugtformidlingen, Oure Efterskole og Sinatur – Hotel og Konference. De har alle formået at forvandle de mange fine ord til hverdagshandlinger, og vi glæder os meget til at afsløre vinderne på topmødet,” siger Torben Blok.

Hør historien bag produktet

I forbindelse med konferencen bliver der indrettet et mindre udstillingsområde, hvor ca. 15 producenter indretter info-stande og fortæller historien bag deres produkter og om deres rejse med økologi og verdensmål.

Ca. 175 deltagere har allerede tilmeldt sig topmødet, men der er plads til flere til en dag, som slutter ´med en stor økologisk netværksmiddag under overskriften: Smag på Verdensmålene.

Konferencen er arrangeret med støtte fra Promilleafgiftsfonden for landbrug i samarbejde med Arla Foods A/S, Mad & Måltider Odense Kommune og Lundsgaard Gods.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt tv-koncept: Spis dit kæledyr eller bliv vegetar

Et socialt eksperiment ønsker at få folk til at tænke mere over dyrets vej fra marken til middagsbordet.

17-10-2019 3 minutter DyrevelfærdForbrug

Den plantebaserede trend er godt nyt for økologien

En analyse peger på, at tendensen mod en mere plantebaseret kost er med til at drive den økologiske vækst.

17-10-2019 1 minutter ForbrugUdlandDetailhandel

De unge hiver gerne flere penge op af lommen, hvis varen er økologisk

De yngre forbrugeres bevidsthed om miljøudfordringer kan være godt for økologiens fremtid, lyder det fra en analytiker.

17-10-2019 3 minutter ForbrugDetailhandelUdland