Annonce

Annonce

Vindruer hældes ned i en tragt i forbindelse med vinproduktion

Europa forventes at stå for 78 pct. af verdens samlede forbrug af økologisk vin i 2022. Foto: Daniel Spiess/flickr/CC BY SA 2.0

Økologisk vinproduktion står foran massiv vækst

En ny rapport viser, at den økologiske vinproduktion vil vokse massivt de kommende år - markedsandelen vil dog stadig være beskeden.

Næsten en tredobling i det årlige salg af vin på 10 år. Det er, hvad den økologiske vinbranche kan forvente i 2022 sammenlignet med salget i 2012, viser en ny rapport fra branche- analysebureauet IWSR. 

Salget af økologiske vine lå på 349 mio. flasker i 2012, og IWSR’s prognose lyder, at salget vil runde én milliard flasker i 2022. 

»Overordnet set er der en lille forøgelse af den totale volumen af vin, men udviklingen er groft sagt fl ad, mens det økologiske vinmarked vurderes at nå 87,5 mio. solgte kasser (med indholt på ni liter, red.) i 2022,« siger Mark Meek, der er CEO for IWSR, i en pressemeddelelse. 

Det er dog stadig en lille andel, når det samlede vinforbrug forventes at være på 2,43 mia. kasser. Det meste af øko-væksten vil ske i Europa, der forventes at stå for 78 pct. af verdens samlede forbrug af økologisk vin i 2022, mens USA ventes at stå for 12 pct. I 2017 rundede den økologiske vinproduktion 400.000 ha på verdensplan.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel