Annonce

Annonce

Der er spisning i laden

Madens Folkemøde tiltrak ca. 8.000 gæster til Engestofte Gods på Lolland, hvor mange deltog i festmiddagen, som blev leveret af Meyers Madhus, og Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, ser frem i 2020 at vende tilbage til et folkemøde, som udelukkende fokuserer på bæredygtighed, landbrug og mad. Foto: Torben Blok

ØL har kurs mod Bornholm

Det er højsæson for folkemøder, og det giver ekstra travlhed for de ansatte i Økologiens Hus

Billetterne til Bornholms Folkemøde blev bestilt for længe siden, og det er nødvendigt, oplyser Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, som igen i år deltager i flere debatarrangementer på Solskinsøen.

Han bør være i god form. I maj måned har han både talt økologiens sag på Madens Folkemøde på Lolland og ved Naturmødet i Hirtshals, og i dagene 13.-16. juni gælder det Folkemødet på Bornholm, som i år beder gæsterne om at diskutere og oversætte FN’s Verdensmål til konkrete hverdagsmål for Danmark.

I den forbindelse er Økologisk Landsforening medvært ved flere debatter om økologisk foodservice, og under parolen ’Når solen går ned, går festen i gang’, inviterer Sinatur Hotel & Konference-kæden til 10-års jubilæumsfest for Det Økologiske Spisemærke.

Debat om foodservice

  • Let på klimaaftrykket, tak!
    Torsdag 13. juni kl. 15.30-16.30

  • En verden uden affald – hvem tager skraldet?
    Fredag 14. juni kl. 15.15-16.00

  • Bæredygtige økologiske køkkener i fremtiden – hvad gør vi?
    Lørdag 15. juni kl. 11.00-12.00

Det sker i Sinaturs Restauranttelt i området ’Mad og meninger’, hvor de seks hoteller i Sinatur-kæden få overrakt det økologiske spisemærke i sølv.

Et hav af dagsordner

"Økologien lever ikke på en isoleret ø, så det er vigtigt, at vi er med alle steder, hvor der bliver diskuteret mad og landbrug," siger Per Kølster.

Det blev der i høj grad på Madens Folkemøde, som tidligere på måneden tiltrak ca. 8.000 gæster til Engestofte Gods på Lolland.

Ifølge Per Kølster var der tale om et folkemøde, hvor alle, der arbejder med økologi, nærmest bør være nagelfast inventar, da det er det eneste folkemøde, som udelukkende fokuserer på bæredygtighed, landbrug og mad, mens økologien på Bornholm skal kæmpe om opmærksomheden med et hav af forskellige dagsordner, men han stiller op til alle de debatter, han bliver inviteret til.

Det inkluderer tre debatter om foodservice i Sinaturteltet. De er arrangeret i samarbejde mellem Sinatur Hotel & Konference, Horesta, Kost og Ernæringsforbundet og Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise

De professionelle køkkener tankede grøn inspiration på Foodexpo

Jagten på grønne proteiner var et vigtigt tema i ’Naturens Spisekammer’ på Foodexpo.

19-03-2024 7 minutter Messer,   Plantebaserede fødevarer