Annonce

Annonce

Den danske stand på PLMA

Corona-restriktioner I Holland tvinger arrangørerne af private label-messen PLMA til at aflyse årets messe, som skulle være afviklet 14.-15. december Amsterdam, hvor Økologisk Landsforening havde arrangeret en fællesstand med ti virksomheder. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

PLMA-messen bliver aflyst på grund af corona

Ti økologiske producenter, som skulle have deltaget på Økologisk Landsforenings fællesstand på PLMA, bliver ramt af de nye skrappe hollandske corona-restriktioner.

Mandag morgen på vej mod Nordic Organic Food Fair i Malmø modtog Pernille Bundgård, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening, en mail, som hun meget gerne havde været foruden.

Mailen kom fra arrangørerne af den hollandske PLMA-messe, som efter planen skulle være afhold i Amsterdam 14.-15. december. Den er med kort varsel aflyst på grund af den forværrede corona-situation i Holland, hvor der forleden blev registreret 16.000 smittede på et enkelt døgn.

”Det er virkelig, virkelig ærgerligt. Alt var på plads til vores danske fællesstand med ti udstillere. Vi holdt kick-off møde i sidste uge, men nu har vi her til morgen været nødt til at meddele udstillerne, at messen er aflyst,” siger Pernille Bundgård fra bilen, hvor det er vanskeligt at holde fokus på den aflyste private label-messe, her kun to dage inden Nordens største økologi-messe åbner i Malmø.

”Jeg havde håbet, at de hollandske arrangører var i stand til at gennemføre messen i en lukket boble, hvor vi kunne holde smitten ude.”

Peggy Davies, som er præsident for PLMA, har stor forståelse for frustrationen hos de mange udstillere, som havde set frem til endelig igen at komme ud og vise deres varer på en fysisk messe.

”I stedet for de personlige møder, der er planlagt til at blive afholdt på udstillingsgulvet i næste måned, vil vi i de kommende dage offentliggøre udstillerkataloget for december 2021 til alle detailhandlere og grossister i PLMAs database for at hjælpe de indkøbere, der har brug for at købe produkter fra PLMA medlemsproducenter,” skriver Peggy Davids i en mail til Økologisk Landsforening.

Han oplyser at messen desuden planlægger at gennemføre et virtuelt show, PLMA Global, som blive præsenteret i marts, inden den næste fysiske er fastsat til 31. maj – 1. juni 2022.

Nu skal der arbejdes hurtigt

Her et par timer efter at Pernille Bundgård modtog beskeden om aflysningen, har hun vanskeligt ved helt at overskue konsekvenserne.

”Men vi skal have kontaktet udstillerne, som har krav på at få deres penge tilbage, og vi skal hurtigst muligt i dialog med alle interessenterne omkring messen. En optimal løsning kunne være, at vi får lov til at trykke på pauseknappen, og så gennemfører messen til foråret, men det er noget, som jeg både skal have snakket om med udstillerne, ledelsen i Økologisk Landsforening og vores bevillingshavere,” siger Pernille Bundgård.

De kommende dage er hun travlt optaget på Nordic Organic Food Fair, og hun kan håbe på, at den hollandske aflysning får flere indkøbere til at tage til Malmø, da ingen med sikkerhed kan vide, hvornår det igen bliver muligt at deltage i en fysisk messe for økologiske fødevarer.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer