Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Presserester fra frugt og bær indeholder stadig en masser smagsstoffer, som Wild Distillery Bornholm ser frem til at benytte som smaggiver til virksomhedens voksende gin-serie. Foto: Wild Distillery Bornholm

Presserester fra mosteri ender i bornholmsk gin

Wild Distillery Bornholm lancerer ny gin, som er destilleret på rabarberrester fra Bornholms Mosteri.

Den cirkulære tankegang sniger sig ind over alt. Senest er den nået til Aakirkeby på Bornholm, hvor Wild Distillery hele tiden er på jagt efter nye interessante smage til det økologiske destilleries serie af gin.

For at sikre en mere bæredygtig produktion har virksomheden derfor indledt et samarbejde med Bornholms Mosteri, hvis produktion årligt efterlader mange tons presserester. Wild Distillery Bornholm har netop lanceret en ny rabarber gin, som er destilleret på restprodukter fra Bornholms Mosteri’s fremstilling af den populære økologiske rabarbersaft, og går det som planlagt, ,følger andre smagsvarianter efter.

Til fremstillingen af rabarbersaften, bruger mosteriet årligt mere end 50 t danske rabarber, og ifølge Henrik Nerst, der er stifter af og direktør for Wild Distillery Bornholm, er det ærgerligt, hvis presseresterne, som også omfatter appelsiner, æbler og forskellige bær, går til spilde.

Det er kun knap to år siden, at det bornholmske destilleri lancerede de første flasker med gin, og i jagten på nye smage ser han et spændende potentiale i at bruge presserester som smagsgiver til alkohol.

For at trække flest mulig smagsnuancer ud af presseresterne bliver der både tilsat rabarbersaft og råsprit, inden væsken efter et døgn er klar til at blive destilleret.

"Nu er vi startet med rabarber, men mosteriet bruger mange frugter og bær i produktionen af most og saft, og det er vores mål at udvide samarbejdet til andre smagsvarianter i fremtiden," siger Henrik Nerst, som ikke på nuværende tidspunkt ønsker at løfte sløret for den næste lancering.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik