Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

Annonce

GreenF-september.png
Rabarber planter på Samsø

I drikkevarekategorien løb saft af økologiske rabarbere fra Samsø Bær med Produktprisen 2021, som blev uddelt i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Foto: Samsø Bær

Rabarbersaft fra Samsø Bær vinder Produktprisen 2021

120 små producenter af føde- og drikkevarer dystede ved Danmarks største kokkekonkurrence på Bornholm – hvor økologien som altid stod stærkt.

Næsten 120 danske producenter havde i år tilmeldt produkter til Produktprisen, som Coop laver i samarbejde med ”Sol over Gudhjem", som er Danmarks største kokkekonkurrence.

I weekenden blev vinderne kåret i kategorierne mad, drikke, konfekture og innovation. I drikkevarekategorien vandt økologisk rabarbersaft fra Samsø Bær, mens veganske Nordisk Tempeh fra Contempehrary, som er under omlægning til økologi, vandt i kategorien Innovation.

Finalen i den landsdækkende produktpris bliver normalt afholdt på havnen i Gudhjem. I år var konkurrencen på grund af Covid19 imidlertid flyttet til den noget mindre location ved det bornholmske landbrugsmuseum Melstedgård syd for Gudhjem.

Produktprisen 2021

Mad

Mumbai Munchies fra MayMays

Drikkevarer

Økologisk rabarbersaft fra Samsø Bær

Konfekture

Bananbrød fra Banana

Innovation

Nordisk Tempeh fra Contempehrary

Publikumsprisen

Kaffesyp fra Falk Bornholm

Det lagde dog ikke nogen dæmper på finalefesten. 300 tilskuere kunne nemlig smage med under præsentationen af finaleprodukterne i den smukke have, hvor hele landet også kunne følge med på live-stream via Coop Danmarks Facebook.

Tolv finalister dystede om de fire priser, og producenterne Contempehrary, Banana, MayMays og Samsø Bær kunne forlade Melstedgård med et vinderdiplom, mens den lokale producenten Falk Bornholm vandt en særlig publikumspris for likøren kaffesyp. Den bliver lavet i et samarbejde med andre små iværksættervirksomheder på Bornholm.

Som noget nyt i år så indstilles alle finalister til den store fælles nordiske fødevarepris Embla, der hylder det ypperligste i det nordiske køkken og har til formål at promovere nordisk madkultur internationalt.

Dommerjuryen bestod i år af Hanna Schaldemose, lokalvarechef i Coop Danmark, Kok Francis Cardenau fra Sane Foods, Kok Jesper Koch fra Steigenberger Alsik Hotel & Spa, Kok Mads Battefeld fra Sushi Anaba, Kok og sommelier Simon Olesen fra Møntergade og Kok Mikkel Maarbjerg fra Kirk+Maarbjerg.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg