Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

I denne uge var der rejsegilde på det bæredygtige byggeri, som om et år bliver domicil for både Gasa Nord Grønt, Økologisk Landsforening og Innovationscenter for Økologisk Landbrug plus flere andre landbrugs- og fødevarerelaterede virksomheder, som ønsker at være en del af fødevareklyngen i Agro Food Park.

Bæredygtigt vokseværk i Agro Food Park sikrer nye rammer for økologerne

Den bygning som i fremtiden skal huse både Økologisk Landsforening og Innovationscenter for Økologisk Landbrug skyder op med rekordfart i Agro Food Park i Skejby i den nordlige udkant af Aarhus.

Det er kun et lille år siden, at Økologisk Landsforening flyttede til Agro Food Park 15, men om et år skal flyttekasserne frem igen.

Fra foreningens nuværende kontorer har medarbejderne de seneste måneder kunne følge håndværkernes arbejde med det nye bæredygtige byggeri, som efter planen skal være klar til at tage i brug til august 2022.

Når foreningen igen skal finde flyttekasserne frem, hænger det sammen med etableringen af Innovationscenter for Økologisk Landbrug, som får brug for en del plads. I en meddelelse til medlemmerne skriver ØL, at de nuværende kontorlokaler ikke til fulde lever op til foreningens målsætning om et tæt samarbejde og tydelig relation mellem foreningen og Innovationscenteret.

"Derfor har Økologisk Landsforenings bestyrelse besluttet, at foreningen sammen med Innovationscenter for Økologisk Landbrug den 1. august 2022 flytter lejemål fra Agro Food Park 15 til en ny bæredygtighedscertificeret bygning," hedder det i foreningens begrundelse.

Bæredygtigt byggeri

Der er i selve byggeriet lagt vægt på bæredygtighed. Bygningen er bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld, og det tillægger Helle Friberg, direktør i Økologisk Landsforening stor betydning i forhold til beslutningen om at flytte foreningen over på den anden side af vejen:

"Med en fremtidig placering i Agro Food Parks nye bæredygtighedscertificerede flerbrugerhus får både Økologisk Landsforening og det nye Innovationscenter for Økologisk Landbrug en unik mulighed for at skabe et innovativt udviklingsmiljø i bæredygtige rammer, der skal vise vejen for fremtidens økologi," siger Helle Friberg i en pressemeddelelse i forbindelse med rejsegildet.

Før bestyrelsen vedtog flytteplanerne var medarbejderne blevet taget med på råd, og Helle Friberg er glad for at der også fra den kant var opbakning til at flytte de knap 50 m til Agro Food Park 26.

"Vi håber at kunne bruge de nye rammer som afsæt til et styrket samarbejde med de mange dygtige mennesker indenfor fødevareerhvervet, som har base her," siger Helle Friberg.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg