Annonce

Annonce

Dyrens Beskyttelse roser Rema1000 for at indgå partnerskab, som løfter dyrevelfærden og udfaser turbokyllingen.

Rema 1000 sætter dato på udfasning af turbokyllingen

Via et nyt partnerskab med Dyrenes Beskyttelse sætter Rema 1000 kurs mod en total udfasning af hurtigt voksende kyllinger.

Senest med udgangen af 2023 er al kylling af racen Ross 308 på ferskvarer udfaset, skriver Rema 1000 i en pressemeddelelse.

I foråret blev kæden kåret som Danmarks mest bæredygtige brand, og den position harmonerede ikke særlig godt med, at den fremgangsrige dagligvarekæde tøvede med at sætte dato på, hvornår den ville stoppe salget af den udskældte turbokylling Ross 308, mente dyreværnsorganisationerne Anima og Dyrenes Alliance, som sidste år via store udendørsplakater og flere helsides-avisannoncer kritiserede kæden for salget af hurtigt voksende kyllinger.

Nu imødekommer Rema 1000 kritikken via et nyt partnerskab med Dyrenes Beskyttelse, som bl.a. betyder, at kæden begynder en total udfasning af hurtigt voksende kyllinger.

Senest ved udgangen af 2022 består det faste ferske sortiment i Rema 1000 kun af mere langsomt voksende kyllinger, oplyser kæden i en omtale af det nye femårige partnerskab med Dyrenes Beskyttelse, som indkøbs- og marketingdirektør Anders René Jensen beskriver som den helt rigtige partner til at hjælpe med at skubbe kødsortimentet i retning mod et højere niveau af dyrevelfærd.

"Vi oplever, at flere og flere kunder gerne vil købe varer med høj dyrevelfærd, som er Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, fordi der er en kæmpe tillid til mærket. En tillid, som vi deler og gerne vil give kunderne mulighed for at tilvælge i endnu større udstrækning," siger Anders René Jensen.

Ambitiøst løft af dyrevelfærden

Aftalen indebærer desuden, at 25 pct. af Rema 1000's salg af alt fersk kød fra gris og kylling skal stamme fra frilandsproduktioner inden for de næste to til tre år, og Dyrenes Beskyttelse glæder sig over partnerskabet med Rema 1000.

"Vi er rigtig glade for, at Rema 1000 ønsker at gå hele vejen og ikke stiller sig tilfreds med dyrevelfærd på konventionelt et-hjertet niveau, men ambitiøst vil arbejde hen mod, at kyllinger og grise, som har levet et liv med adgang til det fri og mulighed for at udleve deres naturlige adfærd, skal udgøre en væsentlig større del af salget end i dag," siger direktør Britta Riis.

Flere artikler fra samme sektion

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima

Banebrydende studie: Verdens brug af kemikalier presser kloden langt over dens grænse

I 2009 definerede forskere ni planetære grænser, som er afgørende for klodens stabilitet. En af dem går på brugen af kemikalier, men intet studie har kortlagt, hvor meget de belaster kloden. Før nu.

18-01-2022 6 minutter Forskning,   Bæredygtighed,   Pesticider,   Recirkulering