Annonce

Niels Rømer t.v. og sønnen Aksel Rømer har brugt masser af tid på at prøvesmage de nye veganske produkter, som snart lander på hylderne hos Coop.

Foto: Jakob Brandt

Rømer Vegan lancerer 40 veganske produkter i samarbejde med Coop

Efter lang tids produktudvikling er Rømer-familien nu klar til at lancere en større satsning på veganske fødevarer.

Fra november skal der sendes 40 nye veganske produkter som falafler, pølser og smørepålæg til Coop-kæderne under navnet Rømer Vegan, skriver FødevareWatch.

De veganske varer bliver produceret på en ny produktlinje hos Mols Organic, hvis direktør Aksel Rømer har store forventninger til den nye produktserie, som skal styrke den samlede indtjening fra Rømer-familiens aktiviteter på Mols, som blev bremset af corona.

"Vi havde fire produkter og en aftale klar med Coop, da corona satte det hele på pause i marts. I stedet for at gå og ærgre sig, gik vi med min far (Niels Rømer, red) i spidsen ud i køkkenet og udviklede 40 nye produkter. Så vi har brugt et halvt år på at lege, og vi tror virkelig meget på det veganske," siger Aksel Rømer til FødevareWatch.

Mols Organic er indrettet i et nedlagt Arla-mejeri, og i 2019 bliver datterselskabet  Rømer Vegan Products det seneste skud på iværksætterfamiliens aktiviteter, og der bliver indrettet en selvstændig produktionslinje til plantebaserede produkter i en ledig del af mejeriet. Fælles for alle produkter er, at alt er økologisk, og allerede i efteråret 2019 havde Mols Vegan Products de første veganske smagsprøver med på Anuga-messen.

Men der er stor forskel på at producere søde sager som kager og chokolade og at give sig i kast med pølser og falafler, men nu håber Rømer-famlien, at de danske forbrugere får smag for den veganske serie, som både taler til klimatosser og forbrugere, som er utilfredse med dyrevelfærden hos landbrugets produktionsdyr.

Siden Niels og Signe Rømer i 1972 etablerede en helsekostforretning i Silkeborg, har de sammen med sønnerne Nicolai og Aksel opbygget en større familievirksomhed, som i dag omfatter både Naturfrisk, Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri. I 2014 overtager familien chokoladefabrikken Woodshade Organics i Vrinners på Mols, og i 2017 ændrer firmaet navn til Mols Organics og supplerer produktionen af chokolade med rawbars og småkager.

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder