Annonce

Annonce

Niels og Axel Rømer smager på veganske bøffer.

Niels Rømer t.v. og sønnen Aksel Rømer har brugt masser af tid på at prøvesmage de nye veganske produkter, som snart lander på hylderne hos Coop. Foto: Jakob Brandt

Rømer Vegan lancerer 40 veganske produkter i samarbejde med Coop

Efter lang tids produktudvikling er Rømer-familien nu på vej med en større satsning på veganske fødevarer.

Fra november skal der sendes 40 nye veganske produkter som falafler, pølser og smørepålæg til Coop-kæderne under navnet Rømer Vegan, skriver FødevareWatch.

De veganske varer bliver produceret på en ny produktlinje hos Mols Organic, hvis direktør Aksel Rømer har store forventninger til den nye produktserie, som skal styrke den samlede indtjening fra Rømer-familiens aktiviteter på Mols, som blev bremset af corona.

"Vi havde fire produkter og en aftale klar med Coop, da corona satte det hele på pause i marts. I stedet for at gå og ærgre sig, gik vi med min far (Niels Rømer, red) i spidsen ud i køkkenet og udviklede 40 nye produkter. Så vi har brugt et halvt år på at lege, og vi tror virkelig meget på det veganske," siger Aksel Rømer til FødevareWatch.

Mols Organic er indrettet i et nedlagt Arla-mejeri, og i 2019 bliver datterselskabet  Rømer Vegan Products det seneste skud på iværksætterfamiliens aktiviteter, og der bliver indrettet en selvstændig produktionslinje til plantebaserede produkter i en ledig del af mejeriet. Fælles for alle produkter er, at alt er økologisk, og allerede i efteråret 2019 havde Mols Vegan Products de første veganske smagsprøver med på Anuga-messen.

Men der er stor forskel på at producere søde sager som kager og chokolade og at give sig i kast med pølser og falafler, men nu håber Rømer-famlien, at de danske forbrugere får smag for den veganske serie, som både taler til klimatosser og forbrugere, som er utilfredse med dyrevelfærden hos landbrugets produktionsdyr.

Siden Niels og Signe Rømer i 1972 etablerede en helsekostforretning i Silkeborg, har de sammen med sønnerne Nicolai og Aksel opbygget en større familievirksomhed, som i dag omfatter både Naturfrisk, Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri. I 2014 overtager familien chokoladefabrikken Woodshade Organics i Vrinners på Mols, og i 2017 ændrer firmaet navn til Mols Organics og supplerer produktionen af chokolade med rawbars og småkager.

Flere artikler fra samme sektion

Bælgfrugternes utopia ligger i Holstebro

På Cafe Utopia i Holstebro æder bælgfrugterne sig mere og mere ind på menukortet og ind i dagligdagen for de 30 ansatte, hvoraf de fleste er psykisk sårbare. Her balancerer kokken og ildsjælen Mette Nygaard Nielsen med udviklingen af sunde og klimavenlige retter tilberedt helt fra bunden, som også de sårbare medarbejdere kan håndtere. Og bælgfrugterne kan faktisk hjælpe til at give enkle og overskuelige anretninger.

28-03-2024 8 minutter

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise