Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg

Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Et besøg af den danske monark og et lille "Rex" på flasken gav ”Thy Whisky no 16 – Rex” vinger, da det jyske gårddestilleri i aftes frigav "dronningens whisky".

Royal øko-whisky fra Thy udsolgt på 18 minutter

I anledningen af Dronningens besøg lavede Thy Whisky en særlig royal aftapning med efternavnet ”Rex”, og det har de næppe fortrudt.

Det kunne næsten ikke gå galt. Når man kombinerer danskernes store opbakning til kongehuset med en stadig voksende interesse for dansk whisky, var der lagt op til et kanonsalg, da Thy Whisky i aftes lancerede sin særlige ”Thy Whisky no 16 – Rex”.

Den blev tappet i forbindelse med dronningens besøg på gårddestilleriet i Thy. Efter et besøg i Thy Nationalpark besøgte den danske monark 30. august Gyrup Gård, og det havde trukket et stort pressekorps til det økologiske landbrug.

Det gav god omtale af gården, som både huser malteri og whiskydestilleri, og interessen for at få fingre i en af de kun 862 flasker var overvældende. På blot 18 minutter var hele lageret revet væk, fortæller Jakob Stjernholm til Nordjyske.dk

Thy Whisky no 16 – Rex er den første Thy Whisky med let tørverøg, men det var formentlig mere Rex end røgen, som førte til, at flaskerne til 1000 kr. blev udsolgt på rekordtid, så måske andre producenter skulle overveje at invitere royale gæster.

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd