Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Resten af din kaffe kan bruges til at lave iskaffe, og grumset kan bl.a. beskytte haven mod dræbersnegle.

Sådan kan du genbruge mere af din kaffe

Hverken kafferester eller -grums behøver gå til spilde. Vi giver her fire tip til, hvordan du kan bruge resterne og eksempelvis undgå dræbersnegle i bedet.

Mere kaffe skal bruges og mindre skal spildes. Det er formålet med det cirkulære kaffefællesskab Circular Coffee Community, som er skabt på initiativ fra Peter Larsen Kaffe.

Circular Coffee Community giver på sin hjemmeside flere tip til, hvordan man kan genbruge kafferesterne, og vi bringer her fire af dem:

1) Lav din egen iskaffe

Har du en kafferest på kanden eller i en termoflaske, du ikke får drukket sidst på dagen? Så kan du hælde det på en kande. Stil den i køleskabet. Næste dag blander du det med en sjat mælk og et par isterninger. Vupti! Din egen iskaffe er klar.

2) Grums er godt som scrub

Hvis du har fået olie på hænderne eller andet, der er svært at vaske af: Kaffegrums er et godt skuremiddel, før du vasker med sæbe. Grumset er også godt til at skrubbe luften af løg eller fisk af dine fingre. Blandet med eddike er grums også et godt skuremiddel til eksempelvis en gryde, hvor maden er brændt på.

3) Kaffegrums booster komposten

Din kompost er vild med kaffegrumset fra dit køkken. Nitrogen bundet i grumset booster kompostprocessen.

4) Hold dræbersnegle væk

Spred kaffegrums i kanten af et bed eller andre steder i haven, hvor du ikke vil have besøg af dræbersnegle. De bryder sig ikke om syren i grumset.

Find flere brugbare recirkulerings-tips på circularcoffeecommunity.com/the-circular-way.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik