Annonce

Annonce

Ungt par kigger på økologiske morgenmadsprodukter i butik

Der er mange måder at nudge kunderne til at plukke flere økologiske varer ned fra hylderne, viser erfaringerne fra dansk dagligvarehandel. Foto: Moment Studio

Sådan nudger vi forbrugerne til at købe mere økologi

Adfærdsforsker Pelle Guldborg og Økologisk Landsforening inviterer til møde på Aros, hvor de serverer opskriften på, hvordan forbrugerne kan nudges til at købe mere økologi.

Mange forhold har betydning for, hvilke varer kunderne stopper i kurven, når de går rundt i supermarkedet, og selv små detaljer i forhold til emballage, budskaber og placering i butikken kan øge salget.

Forskningsvirksomheden iNudgeyou har siden 2010 arbejdet med forbrugeradfærd, og i forbindelse med et ”nudging-projekt er adfærdsforsker Pelle Guldborg fra iNudgeyou i København i øjeblikket i færd med at undersøge, hvilke specifikke forhold der har indflydelse på forbrugernes indkøb i forhold til at vælge økologiske varer.

Onsdag 8. december er han klar til at dele nogle af sine indsigter og give konkrete bud på, hvordan man får forbrugerne til at vælge økologiske varer, når de køber ind. Det sker ved et arrangement på kunstmuseet Aros i Aarhus, hvor Økologisk Landsforening er vært.

I forbindelse med projektet har iNudgeyou lavet barriereanalyser for økologisk fjerkræ, grisekød samt frugt & grønt, og der er testet forskellige nudges i udvalgte detailbutikker.

Derudover vil Johanne La Cour fra Dentsu Aarhus dele indsigter fra et stort studie, hvor Dentsu har taget temperaturen på de danske forbrugere og undersøgt, hvor meget tanker om bæredygtighed spiller ind i deres hverdag og i deres forbrug, oplyser Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel