Annonce

Annonce

Grise bliver mærket og skåret op på et slagteri

Produktionen af plantebaserede fødevarer er ikke så sårbar over for smitsomme sygdomme som corona, da produktionsfaciliteterne er mere automatiserede end i kødproduktionen. Foto: Colourbox

Salg af køderstatninger stormer frem under corona-krisen

Produktionen af frisk kød er mere sårbar over for coronavirus end produktionen af køderstatninger. Det plantebaserede vinder frem i USA.

Salget af plantebaserede køderstatninger i USA har været skarpt stigende i marts og april, mens corona-pandemien har lukket ned for det meste af verden.

Det viser nye Nielsen-tal ifølge Financial Times.

Salget af køderstatninger steg 200 pct. i ugen, der sluttede lørdag den 18. april, sammenlignet med samme uge året før. Set over en otteugers periode lyder stigningen på hele 265 pct.

Til sammenligning er salget af frisk kød i samme perioder steget med hhv. 30 og 39 pct., og analytiker Bruce Friedrich fra Good Food Institute vurderer, at det er corona-krisen, der har medvirket til den markante stigning, om end køderstatningernes markedsandel fortsat er beskeden.

Han peger på, at produktionen af køderstatninger er mere automatiseret og dermed langt mindre sårbar over for en krise som den nuværende.

“Med plantebaseret kød er forsyningskæden langt nemmere at omstille,” siger han til Financial Times.

Det ses tydeligt i USA, hvor kødproduktionen er faldet markant, efter at flere produktionsfaciliteter er blevet lukket for at undgå yderligere spredning af corona. 

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er over 5.000 medarbejdere på amerikanske slagterier og i forarbejdningsfaciliteter blevet enten smittet med eller eksponeret for coronavirus, og storproducenternes JBS USA og Tyson Foods har derfor måttet lukke flere fabrikker, selvom man har forsøgt sig med desinficering af omgivelserne og rumdelere.

“Med hensyn til social distancering er det næsten umuligt. Der er ikke plads,” siger Margarita Heredia, som arbejder på en svinekødsfabrik for JBS i Iowa, ifølge Reuters.

Flere artikler fra samme sektion

Friland barberer toppen af øko-tillægget

Trods nyt fald i tillægget på økologisk svinekød, oplever Friland stadig, at der er en god balance på markedet.

18-09-2020 2 minutter Svineproduktion

Ny analyse: Landets storkøkkener øger fokus på bæredygtighed og økologi

Undersøgelse fra Retail Institute Scandinavia viser, at tre ud af fem professionelle storkøkkener og kantiner har fokus på økologi.

18-09-2020 2 minutter Foodservice

Thise er på vej med nye planteprodukter

Selv om havredrikken stadig kun bidrager med under en pct. af Salling-mejeriets omsætning, ser direktør Poul Pedersen et interessant potentiale i at udvikle flere plantebaserede produkter på basis af lokale råvarer.

18-09-2020 2 minutter Plantebaserede fødevarer,   Mejeri