Annonce

Annonce

Lageret er fyldt med forskellige typer ost

Trods corona og straftold på danske mejerivarer kan Thise Mejeri glæder sig over en hastigt voksende eksport af ost til det amerikanske marked. Arkivfoto: Jakob Brandt

Salget af Thise-ost stormer frem i USA

Kalus eksportselskab har succes med at sælge økologisk ost til amerikanerne, som både har fået smag for Thises Vesterhavs Ost og gedeoste fra Tebstrup Gedeosteri.

Trods det seneste knap halvandet år med amerikansk straftold på dansk ost, oplever det danske eksportselskab Nordic Food Export, der er ejet af Kalu, voksende efterspørgsel efter danske mejeriprodukterne i USA, oplyser selskabets direktør Thomas Høy til FødevareWatch.

Nervøsiteten for, om straftolden på 25 pct. ville mindske de amerikanske forbrugeres sult efter økologiske oste fra Danmark, viste sig dermed at være ubegrundet, og han forklarer, at eksporten kun er vokset siden Covid-19.

Nordic Food Export eksportere nordiske fødevarer som eddiker, moster og oste fra bl.a. Thise Mejeri og Tebstrup Gedeosteri til det amerikanske og canadiske marked. Særligt under coronanedlukningen har virksomheden set en stigning i salget, der i dag ligger på indeks 140 sammenlignet med samme tid sidste år.

"Da corona satte ind, blev salget af oste stabilt i USA, og den helt store sællert er Vesterhavsost. Ordremængden var inden corona på niveau med i 2019, men da nedlukningerne kom, begyndte trafikken at stige, og vi bredte os ud til flere kundesegmenter," siger Thomas Høy til FødevareWatch.

Flere artikler fra samme sektion

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise

De professionelle køkkener tankede grøn inspiration på Foodexpo

Jagten på grønne proteiner var et vigtigt tema i ’Naturens Spisekammer’ på Foodexpo.

19-03-2024 7 minutter Messer,   Plantebaserede fødevarer