Annonce

Trods corona og straftold på danske mejerivarer kan Thise Mejeri glæder sig over en hastigt voksende eksport af ost til det amerikanske marked. Arkivfoto: Jakob Brandt

Salget af Thise-ost stormer frem i USA

Kalus eksportselskab har succes med at sælge økologisk ost til amerikanerne, som både har fået smag for Thises Vesterhavs Ost og gedeoste fra Tebstrup Gedeosteri.

Trods det seneste knap halvandet år med amerikansk straftold på dansk ost, oplever det danske eksportselskab Nordic Food Export, der er ejet af Kalu, voksende efterspørgsel efter danske mejeriprodukterne i USA, oplyser selskabets direktør Thomas Høy til FødevareWatch.

Nervøsiteten for, om straftolden på 25 pct. ville mindske de amerikanske forbrugeres sult efter økologiske oste fra Danmark, viste sig dermed at være ubegrundet, og han forklarer, at eksporten kun er vokset siden Covid-19.

Nordic Food Export eksportere nordiske fødevarer som eddiker, moster og oste fra bl.a. Thise Mejeri og Tebstrup Gedeosteri til det amerikanske og canadiske marked. Særligt under coronanedlukningen har virksomheden set en stigning i salget, der i dag ligger på indeks 140 sammenlignet med samme tid sidste år.

"Da corona satte ind, blev salget af oste stabilt i USA, og den helt store sællert er Vesterhavsost. Ordremængden var inden corona på niveau med i 2019, men da nedlukningerne kom, begyndte trafikken at stige, og vi bredte os ud til flere kundesegmenter," siger Thomas Høy til FødevareWatch.

Flere artikler fra samme sektion

Holistisk afgræsning er et godt alternativt

FAGLIGT TALT: Holistisk afgræsning er godt for dyrene, lagrer kulstof, gør jorden mere frugtbar og giver biodiversitet med mange forskellige plantearter og blomster.

26-01-2021 3 minutter Fagligt talt,   Holistisk afgræsning

Konsulent: Økologer går glip af stor eksportmulighed

Kun meget få danske landmænd har fokus på det voksende marked for økologisk havre. Det er tankevækkende, at Danmark ikke har større eksport, mener økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Succesrig assurandør droppede millionhyre og blev mikrogartner

NY SERIE: I dag lever Jes Hjort-Malmberg af de grøntsager og spirer, som han dyrket på 800 m2 i forældrenes baghave, og han har ikke et sekund fortrudt, at han forlod et vellønnet, men stressende sælgerjob for at arbejde med jorden.

26-01-2021 7 minutter Grøntsagsproduktion