Annonce

Annonce

Billedet er stammer fra sidste års smagsprøvning og votering ved kåringen af produktprisen Økologisk Guld, og har du et innovativt produkt, som henvender sig til foodservicebrancen kan du stadig nå at tilmelde det Økolgisk Guld 2019.

Skal dit produkt løbe med Økologisk Guld Foodservice 2019?

Foodserviceafdelingen i Økologisk Landsforening efterlyser nye, innovative produkter, som er målrettet det voksende marked for økologisk foodservice.

Økologisk Landsforening har tidligere afholdt konkurrencen om Økologisk Guld med stor succes, og foreningen er nu klar til igen at sætte scenen for alle de nye, spændende produkter, der er lanceret på foodservicemarkedet.

Konkurrencen henvender sig til alt lige fra økologen, der har udviklet et spændende produkt af egne råvarer, til landets største forarbejdningsvirksomheder.

Rikke Grønning, chefkonsulent i foodserviceafdelingen i Økologisk Landsforening, oplyser, at reglerne for at deltage er enkle. For at dyste med om Økologisk Guld skal dit produkt være økologicertificeret, og det skal være introduceret på det danske marked efter den seneste kåring af Økologisk Guld ved Foodexpo i marts 2018.

"Det er en unik mulighed for at få bedømt sit produkt af et professionelt dommerteam og skabe opmærksomhed omkring det," pointerer Rikke Grønning.

Produktet skal desuden bidrage til at opfylde et eller flere af FN’s 17 Verdensmål, og det skal være tilgængeligt, når konkurrencen afholdes.

"I år lægger dommerpanelet ekstra vægt på, at der er tænkt bæredygtighed ind i produktet," siger hun.

Bedømmelsen og kåringen af vinderprodukterne sker i forbindelse med topmødet 'Fra Jord til Ord til Bord' LINK, som afvikles på Lundgaard Gods den 24. oktober.

Sidste frist for tilmelding af produkter til Økologisk Guld Foodservice 2019 er 20. september.

Du kan tilmelde dit produkt inden for foodservice i følgende kategorier:

  • Mejeri (inkl. ost, æg og is)

  • Drikkevarer

  • Kolonial

  • Kød og pålæg

Du kan max tilmelde fem produkter.

Det professionelle dommerpanel bedømmer efter følgende kriterier:

  • Innovationsgrad

  • Værdi for pengene

  • Smag

  • Produkthistorie

Flere artikler fra samme sektion

Har du hjerterne med i din planlægning?

FAGLIGT TALT: Arla vil give et tilskud til leverandører af mælk, der lever op til statens tre velfærdshjerter. Det er tid til at gøre sig nogle overvejelser.

30-11-2020 2 minutter Mejeriproduktion

Kyllinger har bedre af at komme til verden i en stald end et rugeri

Traditionelt klækkes slagtekyllinger på et rugeri, før de transporteres til en stald, men en ny undersøgelse viser, at det vil være markant bedre for deres velfærd, hvis de klækkes i en stald.

30-11-2020 3 minutter Dyrevelfærd,   Æg og fjerkræ

Hos Food by Coor er det ikke nok, at kødet er økologisk

Kantineoperatøren Food by Coor serverer kun økologisk kød fra grise og køer, som er velfærdsslagtet på det landbrug, hvor de er opvokset

26-11-2020 5 minutter Foodservice,   Dyrevelfærd