Annonce

Annonce

Slagteriarbejder opskærer grisekød

Danish Crown betegner situationen som alvorlig, og selskabet og myndighederne gør i øjeblikket alt for at begrænse antallet af smittede på slagteriet. Foto: Red Star Photography

Smittetallet stiger markant på DC-slagteri

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger markant fra 3 til 16, og slagteriet får nu opstillet et mobilt testcenter, så medarbejderne sikres bedst muligt.

Danish Crown har aftalt med myndighederne, at der nu opstilles et mobilt testcenter, som skal bidrage til at forhindre, at smitten med COVID-19 bredere sig yderligere på slagteriet.

Den kontaktsporing, der blev iværksat søndag, da Danish Crown blev informeret om, at en medarbejder var smittet med COVID-19, har haft stor effekt, og p.t. er antallet af smittede på det jyske slagteri vokset til 16.

Ikke færre end 12 af de 13 medarbejdere, der er konstateret smittet siden tirsdag, er alle kontaktpersoner til de første tre, der blev testet positive for COVID-19.

“Vi står i en alvorlig situation, hvor vi har fuld fokus på medarbejdernes sikkerhed og på at få brudt smittekæderne. Derfor er vi meget glade for, at myndighederne nu træder til og opstiller et mobilt testcenter ved slagteriet. Hvornår og hvor meget der skal testes, vil herfra blive styret af myndighederne, så vi sikrer, at indsatsen bliver så effektiv som overhovedet muligt, siger Per Laursen,” der er produktionsdirektør i Danish Crown i en ny meddelelse fra slagterikoncernen.

Hovedparten af de 13 nye smittede har ikke været på slagteriet i Ringsted siden fredag i sidste uge. Søndag blev der gjort en stor indsats for at informere kontaktpersonerne til den første, der blev konstateret smittet enten pr. telefon eller direkte ved indgangen til arbejdspladsen, da de mødte på arbejde mandag morgen.

Det er virkelig betryggende for os at opleve, hvordan de danske myndigheder står klar til at hjælpe os i den her situation. Der er blevet reageret hurtigt uanset, hvem vi har kontaktet, og det er vores håb, at vi gennem en fælles indsats kan lykkes med at begrænse udbruddet.

— Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown

Mandag formiddag har Styrelsen for Patientsikkerhed og Danish Crown aftalt, at styrelsen udstationerer en medarbejder på slagteriet for at sikre en hurtig og effektiv kontaktsporing.

“Det er virkelig betryggende for os at opleve, hvordan de danske myndigheder står klar til at hjælpe os i den her situation. Der er blevet reageret hurtigt uanset, hvem vi har kontaktet, og det er vores håb, at vi gennem en fælles indsats kan lykkes med at begrænse udbruddet,” siger Per Laursen.

Danish Crown har valgt, at de i alt 80 mand, der i går blev sendt hjem for at lade sig teste, alle betragtes som kontaktpersoner til de smittede. Derfor skal de testes i to omgange og have to negative test, inden de igen kan møde på arbejde.

“Vi er alle sammen påvirkede af situationen, men selv om der helt naturligt er utryghed blandt medarbejderne, så gør alle, hvad de kan for at bakke op og følge de anvisninger, de får. Det har jeg stor respekt for, og det giver mig en tro på, at vi sammen kan få situationen under kontrol,” siger Per Laursen.

Det coronatestcenter, som efter planen bliver etableret på slagteriet i morgen, får nok at se til, da alle slagteriets cirka 900 medarbejdere efter planen skal lade sig teste en gang om ugen i syv uger i træk.

Det fortæller Danish Crowns produktionsdirektør Per Laursen til Food Supply i forbindelse med, at koncernen tidligere onsdag meddelte, at antallet af coronasmittede medarbejdere på Ringsted-slagteriet var steget fra 3 til 16.

Slagteriet i Ringsted har siden mandag kørt på halv kraft, og sådan vil produktionen fortsætte indtil videre, oplyser Danish Crown. 

Flere artikler fra samme sektion

Vallekilde Højskole vinder Køkkenprisen

Eleverne på Vallekilde Højskole bliver forkælet med økologiske fødevarer, og det dedikerede arbejde med de Ø-mærkede råvarer bliver belønnet med Køkkenprisen 2020.

30-09-2020 3 minutter Foodservice,   Det Økologiske Spisemærke

Fødevarebranchen vil halvere madspild

På Danmarks første nationale madspildsdag proklamerede flere af landets førende fødevareproducenter via aftalen ”Danmark mod Madspild”, at de forpligter sig til at skære 50 pct. af deres samlede madspild.

30-09-2020 2 minutter Madspild

Rømer Vegan lancerer 40 veganske produkter i samarbejde med Coop

Efter lang tids produktudvikling er Rømer-familien nu klar til at lancere en større satsning på veganske fødevarer.

25-09-2020 2 minutter Plantebaserede fødevarer