Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg
Folk på vej ind i messehal ved Anuga i 2019

I weekenden valfarter indkøberne fra mange lande til Anuga i Køln, hvor 24 økologiske producenter fra Danmark ser frem til at gøre comeback på verdens største eksportscene. PR-foto: Anuga

Stor dansk fællesstand på verdens største fødevaremesse

Endelig er det igen blevet messe-tid for de økologiske fødevareproducenter, som længe har tørstet efter at komme ud i verden og møde nye kunder.

I weekenden åbner fødevaremessen Anuga i Köln med 24 danske øko-virksomheder på holdkortet. De deltager på en fællesstand som Landbrug & Fødevarer arrangerer i samarbejde med Bio Aus Dänemark.

Sidstnævnte er også medarrangør, når Økologisk Landsforening til februar næste år deltager med ca. 35 virksomheder på en dansk fællesstand på BioFach i Nürnberg, som er verdens største økologimesse.

Pernille Bundgård, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening, roser de økologiske producenter, som i øjeblikket benytter enhver mulighed for at komme ud og promovere dansk økologi.

Danske udstillere på Anuga

  • Anuga afholdes i Køln og har et samlet udstillingsareal på 284.000 kvm fordelt på 10 haller, hvoraf en er forbeholdt økologiske fødevarer.

  • I 2019 blev messen besøgt af 169.653 gæster fra 201 lande

De danske virksomheder på Bio Aus Dänemark og Landbrug & Fødevarers fælles stand er:

  • A.C. Perchs International
  • Asiros Nordic
  • Berrifine
  • BerryShield
  • Biosund
  • Chocolate and love
  • Gasa Odense Frugt
  • Grønninggaard Planteolie
  • Landting Slot
  • Lehnsgaard – Bornholms Oliemølle
  • Mille Food
  • Mill & Mortar Trading Company
  • Mols Organic
  • Naturfrisk Group
  • Northern Greens
  • Østerberg Foods
  • Organic Plant Protein

Selv om både Anuga og Biofach er internationale messer, som tiltrækker indkøbere fra hele verden, er det ikke uinteressant for de danske udstillere, at begge messer foregår i Tyskland, som er Danmarks markant vigtigste eksportmarked inden for økologi.

Det er ikke kun i tyske supermarkeder at de økologiske varer fylder mere og mere. Det gør de også i gryderne i offentlige køkkener syd for den danske grænse, hvor politikerne i øjeblikket arbejder på at øge den økologiske andel i de offentlige køkkener.

Den økologiske eksport til Tyskland udgjorde i 2019 ca. 40 pct. og der er et stort potentiale for at eksportere mere dansk økologi til blandt det tyske foodservice-marked.

Mette Gammicchia, chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer har derfor store forventninger til messen:

”Det er vigtigt at være på Anuga, da det er verdens vigtigste fødevaremesse. Udstillingen tjener som et udstillingsvindue og mødeplads for indkøbere fra hele verden. Som følge af pandemien forventer vi, at det især vil være muligt at møde kunder fra det europæiske marked, hvor økologien har vækstet under corona,” siger Mette Gammicchia i en pressemeddelese.

Gasa Odense glæder sig til Anuga

En af de dansk eudstillere er Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a, der glæder sig til at deltage på Anuga 2021 efter alle messeaktiviteter har været indstillet i halvandet års tid.

”Vi forventer en stor interesse omkring fersk økologisk frugt og grønt helt generelt, da der med pandemien er kommet øget fokus på sund livsstil, men specielt omkring vores snack gulerødder, som smager lige godt om man er på farten eller som tilbehør til aftensmaden,” siger Suna Frederiksen, Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a, der beskriver Anuga som et perfekt udstillingsvindue.

Cirkushestene skal tilbage i manegen

Pernille Bundgård håber, at de danske producenter får et stærkt comeback på eksportscenen, og hun ser frem til, at Organic Denmark selv deltager på flere messer i udlandet i de kommende måneder.

Det sker første gang i Malmø midt i november, hvor den danske fællesstand med 20 udstillere allerede melder udsolgt.

Organic Denmarks næste eksportfremstød i udlandet sker ved private label-messen, PLMA 14.-15. december i Amsterdam, og her er der kun en enkelt ledig plads.

Derimod er der stadig muligt at købe en stand på verdens største økologimesse, hvor Pernille Bundgård i februar 2022 forventer at få 35 danske virksomheder med på en fællesstand i Nürnberg.

”Vi har alle sammen ventet på at messerne skulle åbne igen. Vi har det lidt som cirkushestene, der står og skraber i jorden, for at komme tilbage i manegen,” siger hun.

Organic Denmark har tre messestande i støbeskeen

  • Nordic Organic Food Fair: 17.-18. november i Malmø.

  • Private label-messen, PLMA 14.-15. december i Amsterdam

  • Verdens største økologi-messe, BioFach: 15.-18. februar i Nürnberg

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd