Annonce

Annonce

Katrine Tuborg pakker økologisk slik i poser i Sweetsorganics pakkeri

I løbet af de to første uger som landets nye økologiske online-slikmutter har Katrine Tuborg solgt 200 kg bland-selv slik, men hun forventer at speede salget op, så hun runder 15 t i løbet af det nyetablerede firmas første leveår. Foto: Sweetsorganic

Sweetsorganic vil sælge økologisk bland-selv slik til hele landet

Skov- og landskabsingeniør fra Stoholm dropper et sikkert job og åbner økologisk online slik-butik med søde hensigter.

Efter 15 år som skov- og landskabsingeniør sagde Katrine Tuborg 1. september jobbet op i Teknisk Forvaltning hos Skive Kommune for at åbne netbutikken Sweetsorganic, som skal gøre 'sund' slik let tilgængeligt – også hvis man bor uden for de større byer.

Selv om Katrine Tuborg kun har handlet med økologisk bland-selv slik i et par uger, har hun for længst erfaret, at det kræver mange timer at etablere en butik, der handler med spiselige varer. Men hun nyder, at være kvinde i egen slikbutik, og at arbejde med noget hun brænder for, og hun er overbevist om, at der er et marked for hendes slikkoncept.

Den 41-årige iværksætter er sikker på, at danskere gerne vil betale ekstra for at undgå kunstige farvestoffer og det utal af e-numre, som typisk kendetegner ingredienslisten på konventionelle slikprodukter.

"Men hvis du går i et supermarked, skal du være heldig for at finde et par poser med økologisk slik, og det er jo slet ikke nok," siger den slikglade iværksætter, som meget modvilligt går med til at få taget et billede uden det mundbind, som sammen med hårnettet er en fast del af arbejdsuniformen, når hun pakker slik.

Undgå en cocktail af E-numre

”Vi har brug for masser af slik i de mørke vintermåneder, og jeg er den eneste, som tilbyder online økologisk bland-selv slik i Danmark. Hos mig får kunderne ren slik uden en cocktail af E-numre. Mine varer smager af dét, de er lavet af,” siger Katrine Tuborg i salgstalen for de 55 forskellige typer slik, hun p.t. tilbyder kunderne.

Mine kunder er folk, som har taget stilling til, hvad de putter i munden, og som forventer, at hvis de køber jordbærbolsjer, så kan de være sikre på, at der er jordbær i.

— Katrine Tuborg, ejer af Sweetsorganic

Den 41-årige jyde er selv flasket op med økologi, og det ærgrede hende, at det var så svært at finde et bredt udvalg af økologisk slik i de fysiske butikker. Med mindre man bor i en af landets større byer, er der sjældent ret meget at komme efter for de økologiske slikmunde, men med åbningen af Sweetsorganic tilbyder hun nu et alternativt indkøbssted for ugens fredagsslik, som ganske vist skal bestilles nogle dage i forvejen.  

”Mine kunder er folk, som har taget stilling til, hvad de putter i munden, og som forventer, at hvis de køber jordbærbolsjer, så kan de være sikre på, at der er jordbær i."

Et kæmpe detektivarbejde

”I løbet af de første to uger har jeg solgt 200 kg slik, men jeg regner med at sælge 15 ton slik i løbet af det første år,” siger Katrine Tuborg, der betegner sine søde varer som unjunked slik, og selv om der er tale om, at kunderne skal betale mere end for konventionel bland-selv slik, håber hun, at der bliver travlhed i pakkeriet, som hun har indrettet i en lejet bygning tæt ved bopælen i Stoholm, mellem Skive og Viborg.

Det økologisk slik fra Sweetsorganic er næppe sundt, men det er fri for tilsætningstoffer og kunstig farve, lover Katrine Tuborg.
Det økologisk slik fra Sweetsorganic er næppe sundt, men det er fri for tilsætningstoffer og kunstig farve, lover Katrine Tuborg.

Det er kun fire måneder siden, at hun registrerede firmaet Økoslik.dk ApS, som er selskabet bag Sweetsorganic, og hun har allerede erfaret, at der er stor forskel på et 8-16 job og livet som iværksætter.

Men hun er indstillet på at investere det nødvendige antal arbejdstimer i at realisere den iværksætterdrøm, som længe har ulmet i hende.

”Jeg er nok blevet mest overrasket over det kæmpe detektivarbejde, det har krævet at finde frem til de rigtige producenter af økologisk slik,” siger Katrine Tuborg, som har googlet Europa tyndt i jagten på leverandører.

Slik fra hele Europa 

I takt med at vareprøverne landede i Stoholm, smagte hun og resten af familien sig frem til det nuværende sortiment på 55 forskellige typer slik, som bliver solgt i løs vægt for ca. 22 kr. for 100 g.

”Jeg fandt det bedste lakrids i Italien. Mit vingummi kommer fra Tyskland og jeg har nogle fantastiske karameller fra Polen,” siger den jyske iværksætter, som p.t. har et tons slik på lager, men det skal helst skrumpe en del frem mod jul.

Det kræver, at flere får øje på butikken, og da Økologisk Nu taler med Katrine Tuborg, kan hun allerede mærke effekten af et indslag på TV2 MidtVest, som fik flere til at klikke sig ind på Sweetsorganics webportal.

”Den første uge har de fleste kunder nogle, som kendte mig i forvejen. Jeg har aldrig brugt de sociale medier, men nu skal jeg til at lave små konkurrencer på nettet og lære at annoncere på de sociale medier."

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer