Annonce

Annonce

Thises nye mælkekartoner af træ

Med lanceringen af de nye træ-baserede mælkekartoner tager Thise Mejeri endnu et skridt i retning af en mere klimavenlig produktion. Foto: Thise Mejeri

Thise laver nye kartoner af træ

Som landets første mejeri begynder Thise snart at levere sin mælk i en ny og mere klimavenlig karton, som er baseret 100 procent på træ.

Det er ikke kun ude på gårdene hos Thises økologiske leverandører, at der bliver arbejdet målrettet med at reducere klimaaftrykket. Salling-mejeriet lancerer nu en ny mælkekarton, som er lavet af træ fra de skandinaviske skove.

Som hidtil er selve pappet i kartonen baseret på træmasse, men fremover vil såvel yder- som indersiden heraf være helt ubleget. Endvidere vil plastmembranen på kartonens yder- og inderside, der sikrer kvalitet og holdbarhed, fremover være baseret på træolie, der er udvundet af fyrretræer fra Skandinavien.
Det er første gang i Danmark, at et mejeri sender en karton i handlen, hvor al kartonmaterialet inkl. plastmembranen stammer fra træmasse fra skandinaviske skove, oplyser Thise Mejeri.  

Fakta om Thise Mejeris nye karton

  • Den nye karton reducerer CO2-udledningen med 16 procent sammenlignet med CO2-udledningen fra de eksisterende Thise-kartoner.
  • Al biomassen til såvel produktion af pap og af plastmembran til den nye kartoner stammer fra FSC-certificerede og kontrollerede, skandinaviske skove.

“Vi er meget glade for, at vi i samarbejde med vores kartonleverandør, Elopak nu vil kunne sende en mælkekarton ud i handlen, som helt og holdent er baseret på fornybar og regionale kilder” siger direktør for Thise Mejeri,” Poul Pedersen.

Han forventer, at den nye fossilfri karton bliver indfaset i hovedparten af mejeriets kartoner i løbet af første halvår 2020.

“Det har i forbindelse med overgangen til at bruge de klimaforbedrende kartoner været vigtigt for os, at vi i rig udstrækning har kunnet bibeholde det karakteristiske Thise-design og farvevalg på vores nye kartoner. Farvetonen er klart brunere og fremtræder hermed mere klimakorrekt. Alligevel er det lykkedes os, at kartonerne har kunnet bevare de kendte mælkesignalfarver sammen med det særlige Thise-design, som vi ved er værdsat af vores kunder”, siger Poul Pedersen.

Hos Coop er Mathias Hvam, ansvarlig for cirkulær økonomi og emballage godt tilfreds med de nye kartoner:

“Coop har med vores emballagestrategi forpligtet os til, at omstille vores emballager til bæredygtige løsninger. Thises nye kartoner er et vigtigt og stort skridt på denne rejse. Vi bruger rigtig mange mælkekartoner i Danmark. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi ser ind i, hvordan de kan gøres mere miljøvenlige,” siger han.

Flere artikler fra samme sektion

Andeproducent kæmper for livet efter shitstorm

Sagen om fjerkræslagteriets tab efter den shitstorm, som fulgte i kølvandet på en fejlbehæftet kontrolrapport, lander nu på fødevareministerens bord.

20-02-2020 4 minutter Kontrol,   Æg og fjerkræ

Nyt Coop-initiativ skal fremme grøn omstilling hos danske fødevareproducenter

Coop Klimafunding skal i samarbejde med Concito og de danske forbrugere understøtte den grønne omstilling blandt fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag.

20-02-2020 6 minutter Klima,   Finansiering

To økologikæder er gået konkurs i USA

2020 er startet skidt for to amerikanske kæder med fokus på økologi. Konkurrencen fra større kæder var for hård og væksten for aggressiv, lyder vurderingen.

17-02-2020 3 minutter Udland,   Detailhandel