Annonce

Annonce

Annonce

Niels-Christian Bach sidder med datteren Stine Bach Nielsen og produktudvikler Tine Dahl (t.h.) i et lokale, hvor deres flasker står på et bord foran dem

Niels-Christian Bach (t.v.) har indrettet egne produktionslokaler hjemme på Bakgaarden, hvor han både hjælper datteren Stine Bach Nielsen og produktudvikler Tine Dahl (t.h.) fra Plan Thy med at tappe saft. Foto: Thy Økobær

Thisted Bryghus satser på øl og saft af råvarer fra Thy-egnen

Hos Thisted Bryghus glæder direktør Aage Svenningsen sig over, at Thy-egnen gennem de seneste år har markeret sig stærkt på landkortet som en egn med gode råvarer og dygtige fødevareproducenter.

»Der er sket meget, siden Nationalpark Thy blev etableret, og fødevareproducenterne i Thy er blevet rigtig gode til at hjælpe hinanden og samarbejde,« siger Aage Svenningsen, som landede i direktørstolen hos Thisted Bryghus i 2009.

Han kom til et økonomisk trængt bryggeri med et 50 år gammelt og temmelig nedslidt bryganlæg. Siden har en målrettet innovation og lancering af flere nye specialøl i dagligvarehandlen vendt udviklingen. Gennem de seneste seks år har Thisted Bryghus givet overskud, og det har givet muskler til ny produktinnovation og en 30 mio. kr. stor investering i nyt bryganlæg og nye bygninger.

I sidste uge lancerede Thisted Bryghus også en ny serie af økologiske sodavand: Thy Appelsin, Thy Lemon, Thy Rabarber og Thy Hyldeblomst
I sidste uge lancerede Thisted Bryghus også en ny serie af økologiske sodavand: Thy Appelsin, Thy Lemon, Thy Rabarber og Thy Hyldeblomst. PR-foto: Thisted Bryghus

»Det er især vores specialøl, som har været med til at vende udviklingen, siger Aage Svenningsen, som bl.a har fået succes med to øl, som er brygget på basis af Thy-malt fra mikromalteriet i Gyrup, fra hvis jord der er udsigt til Thy Økobær, og Aage Svenningsen tror også på, at de økologiske Thy-safter, som bryggeriet markedsfører, kan udvikle sig til en god forretning.

»Det er et godt samarbejde, hvor Thy Økobær producerer bærene og tapper saften på flasker, mens vi står for salg og marketing,« siger bryggeri-direktøren og fortsætter:

»Vi er mest kendt for øl, men vi har også store forventninger til vores Thy-safter. Der er et stort marked, men der er også mange udbydere. Derfor satser vi meget bevidst på den rene vare helt uden E-numre. Thy-saften ligger i den dyre ende af skalaen, og vi tror på, at hvis forbrugerne får noget, der smager godt, så er chancen for genkøb større,« siger han.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Restaurationsbranchen i opråb til politikere: Grøn omstilling kræver økologi og klimakrav

Der er behov for efteruddannelse, mere økologi og klimakrav for at gøre professionelle køkkener bæredygtige, lyder det fra flere organisationer. Ikke alle politikere bakker op om ønsket.

27-05-2020 5 minutter Foodservice,   Klima,   Politik,   Bæredygtighed

Skandinaviens største økologimesse er udskudt til 2021

Arrangørerne bag Nordic Organic Food Fair har valgt at aflyse årets messe i Malmø på grund af den igangværende corona-pandemi.

27-05-2020 3 minutter Messer,   Eksport

Stor lokal opbakning til Amagers første mobile hønsehus

Crowdfunding sikrede Amager-økologer 90.000 kr. til mobil hønsehus samt et usædvanligt godt tilbud fra en stor foodservicegrossist.

27-05-2020 4 minutter Æg og fjerkræ