Bagmanden bag Kødautomaten, Morten Valentin Holm, står foran en af kødautomaterne.

I kødautomaten kan kunderne hele døgnet hente økologisk kød i mange forskellige udskæringer. Pressefoto: Kødbilen

Træk din øko-bøf i automaten

Slagtermester håber, at der ved udgangen af 2019 vil være opstillet 50-100 selvbetjente, døgnåbne kødautomater med økologisk kød rundt omkring i landet.

Træk en økologisk entrecote eller skinkeculotte i automaten. Det er nu blevet en mulighed, da Danmarks første kødautomat åbnede i går på Gammelmosevej 119 B i Lyngby. Automaten kan rumme op imod 400 kilo økologisk kød, som fremover vil stå klar til enhver lejlighed, enhver pengepung og på ethvert tidspunkt af døgnet.


Bagmanden bag Kødautomaten, Morten Valentin Holm, driver i forvejen to fysiske butikker: en i Lyngby og en i Torvehallerne i København, og han har de seneste seks år haft stor succes med franchisekonceptet Kødbilen, som snart får sin fjerde bil på gaden, der hver dag kører ud med økologisk kød til kunder i hele Danmark, og han ser et stort potentiale i det nye automatkoncept, som vil gøre økologisk kød tilgængeligt hele døgnet: 

"Andre steder i verden er kødautomater en stor succes. I Tyskland er der flere hundrede af slagsen, og i USA skyder automaterne op med en ambition om, at de med tiden skal blive lige så almindelige som pengeautomater. Og nu er tiden moden til at afprøve ideen om døgnåbne automater i Danmark fyldt med vakuumpakket kød af den bedste kvalitet," siger Morten Valentin Holm, som handler med flere små slagtehuse. 

Hver automat indeholder 10 såkaldte karruseller, som kan deles op i 36 enheder. En fyldt automat vil i alt indeholde mellem 300 og 400 kilo kød, alt efter udskæringer. Betaling foregår via Mobilepay eller med kreditkort, og de butikker, som vælger at få en kødautomat, kan løbende følge salget via en app, så de ved præcis, hvad de skal bestille hos Kødbilen, som løbende skal fylde automaterne med kød. 

Flere artikler fra samme sektion

Opråb fra Paradiset: Tilpas dig eller dø

Øko-branchen skal følge med forbrugertendenserne og kan passende hente inspiration hos discountkæderne, mener direktøren for øko-konceptet Paradiset.

15-11-2018 4 minutter Detailhandel

Thise og Naturmælk vandt Gourmetprisen 2018

Økologiske mejerivarer strøg til tops i tre ud af fire kategorier ved International Food Contest i Herning.

15-11-2018 3 minutter Mejeri

Paradiset kæmper mod discount og fake food

Det har været en stor udfordring for Stockholms økologiske flagskib at få balance i økonomien, men med en ny investor i ryggen ser grundlæggeren af Paradiset positivt på fremtiden.

15-11-2018 5 minutter DetailhandelUdland