Annonce

Too Good To Go driver i dag forretninger i 15 lande, men omsætningen er faldet markant under corona-pandemien. Foto: Too Good To Go

Udenlandsk venturefond skyder stort beløb i dansk madspilds-app

Med en investering på 188 mio. kr. er den danske madspildsvirksomhed Too Good To Go formentlig kommet et stort skridt nærmere mod at nå sine høje ambitioner om at bekæmpe madspild og blive en ledende spiller på det globale marked for overskudsmad.

Ifølge mediet Techcrunch er venturefonden Blisce klar til at skyde i alt ca. 188 mio. kr., ind i den danske vækstvirksomhed, Too Good To Go, der har danske Mette Lykke som adm. direktør og den danske it-milliardær Preben Damgaard som en af flere investorer.

Too Good To Go oplyser til mediet, at selskabet har oplevet en omsætningsnedgang under corona-pandemien på hele 62 pct. Det er ikke mindst en konsekvens af, at foodservice-sektoren i mange lande har været hårdt ramt af coronanedlukninger, og det kan mærkes, når man lever af at sælge overskudsmad, men ambitionerne er stadig store.

Too Good To Go fik sidste år premiere i USA, og virksomheden er foreløbig udbredt i 14 europæiske lande. Den udenlandske offensiv har dog kostet mange penge, og ifølge Dansk Handelsblad har selskabet siden 2017 haft et samlet driftsunderskud på 103 mio. kr.

Flere artikler fra samme sektion

Holistisk afgræsning er et godt alternativt

FAGLIGT TALT: Holistisk afgræsning er godt for dyrene, lagrer kulstof, gør jorden mere frugtbar og giver biodiversitet med mange forskellige plantearter og blomster.

26-01-2021 3 minutter Fagligt talt,   Holistisk afgræsning

Konsulent: Økologer går glip af stor eksportmulighed

Kun meget få danske landmænd har fokus på det voksende marked for økologisk havre. Det er tankevækkende, at Danmark ikke har større eksport, mener økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Succesrig assurandør droppede millionhyre og blev mikrogartner

NY SERIE: I dag lever Jes Hjort-Malmberg af de grøntsager og spirer, som han dyrket på 800 m2 i forældrenes baghave, og han har ikke et sekund fortrudt, at han forlod et vellønnet, men stressende sælgerjob for at arbejde med jorden.

26-01-2021 7 minutter Grøntsagsproduktion