Annonce

Annonce

Vallekilde Højskole fik tidligere i år det Økologiske Spisemærke i guld. Det dokumenterer, at mindst 90 pct. af råvarerne er økologiske, og med Køkkenprisen får køkkenpersonalet endnu en anerkendelse for deres målrettede arbejde med de økologiske råvarer.

Vallekilde Højskole vinder Køkkenprisen

Eleverne på Vallekilde Højskole bliver forkælet med økologiske fødevarer, og det dedikerede arbejde med de Ø-mærkede råvarer bliver belønnet med Køkkenprisen 2020.

Vallekilde Højskole vinder i år Køkkenprisen, som blev uddelt på Hindsgavl Slot ved Middelfart i forbindelse med Fødevaredagen. Prisen uddeles til det 'offentlige' køkken, der sætter en ære i at bruge økologiske og sæsonbetonede råvarer, og det er i den grad tilfældet på Vallekilde Højskole. Det mener juryen bag prisen, som blandt andet tæller Økologisk Landsforenings chefkonsulent for foodservice, Rikke Thorøe Grønning og seniorkonsulent Kristian Ploug Grut fra Landbrug & Fødevarer.

”Gennem dialog og inklusion inspirerer køkkenet både personale og elever til at afprøve grønne alternativer, bæredygtige løsninger og nye måder at lave mad på. På Vallekilde er intet forbudt, og der er plads til alle, om du er kødspiser, fleksitar eller veganer, bliver du inspireret til at indarbejde nye og velsmagende vaner. Denne inkluderende tilgang gav point blandt juryens medlemmer”, siger Kristian Ploug Grut.

Det er ottende gang, at prisen, som tidligere hed de 'Økologiske Køkkenroser', uddeles på Fødevaredagen. Juryen består af repræsentanter fra Landbrug & Fødevarer, FOA, 3F og Kost- & Ernæringsforbundet og ØL.

Som følge af COVID-19 restriktionerne blev Fødevaredagen i år primært afholdt digitalt, og da en ansat på Vallekilde Højskole har fået corona, er både elever og ansatte sendt hjem, hvorfra de fra sofaen kunne følge prisoverrækkelsen via nettet. Det gjaldt også højskolens køkkenchef Carina Nor Johansen.

”Jeg delte min begejstring med mine kolleger på Messenger. Det er jo et kæmpe skulderklap, til det vi går og gør i hverdagen. Netop i år synes jeg, det er ekstra tiltræng, for alting er i forandring. Jeg er megastolt af det hold, som vi har fået sammensat, for jeg mener virkelig, at det er en holdånd som driver vores udvikling," siger Carina Nor Johansen.

En økologisk ledestjerne

De offentlige køkkener er gennem flere år gået foran med et godt eksempel, når det kommer til økologi. Det håber juryen vil fortsætte i fremtiden.

”De offentlige køkkener er helt afgørende for økologien i Danmark. Med denne pris hædrer vi hverdagens økohelte og giver ildsjælene i køkkenerne en velfortjent anerkendelse af den store indsats, de gør for fortsat inspirere branchen.” siger Rikke Grønning og uddyber sin begrundelse for at pege på Vallekilde Højskole som årets prismodtager:

"Køkkenet på Vallekilde Højskole har virkelig formået at tænke innovativt og lave moderne mad, som er målrettet smagsløgene hos skolens unge elever og samtidig følge klimarådene om mindre kød og mere grønt," siger Rikke Grønning, som modtog prisen på skolens vegne.

Hun roser den sjællandske højskole for altid at være villig til at dele sin viden med og inspirere andre køkkener, som ønsker at omlægge til økologi.

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder