Annonce

Annonce

Ko slikker øko-mærke

Ikke alle er lige så begejstrede for den økologiske husdyrsproduktion, som koen her er for det røde Ø, og efter en lidt for hidsig debat i forbindelse med livestreaming af Økodag efterspørger markedschef Michael Langberg en mere konstruktiv dialog. Foto: Jakob Brandt

Veganerne blev holdt i kort snor

Igen i år benyttede flere veganere Økodag til at kritisere den animalske produktion, og toner var så skarp, at det var nødvendigt at luge ud i en række indlæg, som ikke var for børn, oplyser Økologisk Landsforening.

En livestreaming af et stort event som Økodag med et åbent kommentarspor er normalt guf for personer, der ønsker at komme til orde med et bestemt budskab. Det ved man godt i kommunikationsafdelingen i Økologisk Landsforening, som gennem de seneste år har vænnet sig til, at især veganere er meget aktive på nettet i forbindelse med Økodag.

I år var ingen undtagelse, og flere af indlægsholdernes meget aggressive udmeldinger både ærgrede og undrede Michael Langberg, markedschef i Økologisk Landsforening, som forklarer, at det løbende var nødvendigt at luge lidt ud i kommentarsporet.

“Vi blokerede de mest grelle kommentarer, som gik over grænsen og ikke respekterede, at der var mange små børn på tråden,” siger Michael Langberg.

Børnene stillede konkrete spørgsmål om økologi og køernes liv, og flere gange udnyttede veganerne muligheden for at svare dem, inden Øls presseteam nåede at reagere. Og flere af indlæggene rummede hård kritik af, at man holder husdyr bare for at spise dem, og de blev leveret i en tone, som hverken er egnet for små eller store børn.

“Jeg synes, at veganerne laver et kæmpe selvmål. De ville få meget mere ud af at indgå i en mindre aggressiv dialog,” siger Michael Langberg, som samtidig glæder sig over, at rigtig mange forældre svarede igen på veganernes kritik.

Flere artikler fra samme sektion

EAT Grim sælger grimme grøntsager

To iværksættere har fået så megen succes med at begrænse madspild ved at sælge økologiske frugt- og grøntkasse, der udelukkende er fyldt med tilsyneladende uperfekte varer, at de snart retter blikket mod udlandet.

23-09-2020 6 minutter Madspild,   Virksomheder

Comeback til sønderjysk saftproducent

Søgaard Saft trykkede på pauseknappen i foråret, men nu er de ansatte genansat og produktionen af økologiske drikkevarer genoptaget.

22-09-2020 2 minutter Virksomheder,   Foodservice

Friland barberer toppen af øko-tillægget

Trods nyt fald i tillægget på økologisk svinekød oplever Friland stadig, at der er en god balance på markedet.

18-09-2020 2 minutter Svineproduktion