Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg
Skåle med linser før og efter rensning.

Hos Aurion håber direktør Brian Nybo, at de nye medejere kan være med til at understøtte virksomhedens planer om at udvikle et sortiment af danske bælgfrugter til det danske marked. Foto: Gitte Bjerre

Venturefond køber en bid af Aurion

Hjørring-virksomheden Aurion har fået en ny medejer i form af venturefonden Planetary Impact Ventures, som nu ejer 20-25 pct.

Fonden Planetary Impact Ventures har overtaget en ejerandel i Aurion på 20-25 pct., der tidligere var ejet af Sportgoods, skriver FødevareWatch.

Venturefonden, der blev stiftet i 2020, investerede i begyndelsen af året i start-up-virksomheden Agrain, der producerer mel, chips og granolaer baseret på mask, som er et restproduktet fra øl- og whiskyproduktion, og ifølge Brian Nybo, der er adm. direktør i Aurion, harmonerer fondens fokus på klima, miljø og bæredygtighed godt med de værdier, som Aurion står for.

Folkene bag fonden tæller bl.a. en række personer med tilknytning til Aarstiderne og Irmas tidligere direktør Alfred Josefsen, som er formand for Aurion.

"De kommer selvfølgelig med nogle idéer og noget knowhow, men vi har endnu ikke diskuteret konkret, hvad forandringerne bliver. Der kommer fremover flere krav til bundlinjen, men det pres kommer egentlig fra os selv og ikke vores nye aktionærer," siger Brian Nybo til FødevareWatch.

Han udtrykker i den forbindelse et håb om, at de nye ejere kan være med til at understøtte Aurions nye satsning på at levere danskproducerede bælgfrugter til de danske middagsborde.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg