Annonce

Annonce

Annonce

Trods corona og hjemmeundervisning har de agrarøkonom-studerende lavet en stribe spændende projekter, siden de 8. september blev præsenteret for opgaven på Godsbanen i Aarhus. Nu bliver deres opgaver sendt videre til den professionelle jury, der udvælger de tre, der får et legat. Foto: Mikkel Vognæs

10 projekter er nomineret i konkurrencen 'I gang for 1 million'

Dommerpanelet er nu klar til at udvælge de tre vindereprojekter, som har givet de mest spændende og perspektivrige bud på fremtidens landbrug.

Kort efter efterårsferien modtog Økologisk Landsforening den ene kasse efter den anden fra landbrugsskolerne fyldt med spændende forretningsplaner, som landets agrarøkonomstuderende har udarbejdet i forbindelse med konkurrencen 'I gang for 1 million', som skal inspirere fremtidens landmænd til at tænke i nye baner.

Sammen med de forhåndsbedømmelser, som underviserne på de enkelte skoler har lavet, har Økologisk Landsforening nu indsnævret feltet til de 10 forretningsplaner, som er nomineret til at gå videre i konkurrencen.

Ifølge projektleder Jens Peter Hermansen fra Økologisk Landsforening har det været inspirerende at foretage den første gennemlæsning af alle de tilsendte forretningsplaner.

"De vidner om, at det er et projekt, som de studerende i den grad har taget ejerskab af og brugt som afsæt til enten at udfordre sig selv med en ny måde at betragte erhvervet på eller at udfolde de idéer, der allerede har ligget i baghovedet," siger Jens Peter Hermansen.

Han glæder sig over, at de studerende og underviserne er færdige med deres del af opgaven, så dommerpanelet nu kan finde de endelige vindere, som skal vurdere projekter, der både omfatter husdyrproduktion, planteavl og diverse serviceydelser indenfor landbruget.

"Alle fokuserer på den gode fortælling om ærlige og rene fødevarer, mindre men bedre, direkte kundekontakt og klima," siger Jens Peter Hermansen.

På grund af den nuværende corona-situation bliver det ikke muligt at udpege vinderne ved en fælles event. Så vinderne bliver kåret ved de enkelte skolers dimissionsfester ultimo januar.

Her er de ti nominerede projekter til 'I gang for 1 million':

  • Rødbedevin - Frederik Dyring Hasselsteen og Christian Bregndahl Larsen, Dalum
  • Kend din køkkenhave - Sebastian Andersen og Casper Elkær, Dalum
  • Produktion af hasselnødder - Jerik Iversen, Gråsten
  • Kveller Salt - Arthur Petersen, Gråsten
  • Din madhave - Mads Søndergaard, Asmildkloster
  • Natursaft - Kathrine Greve og Marie Vad, Asmildkloster
  • Food4Horses - Rasmus P. Mikkelsen og Lars Klausholt, Asmildkloster
  • Granly Gåsen - Søren W. Lauridsen, Bygholm
  • Kli-Mad - Søren Ingwersen, Bygholm
  • Tilbage til rødderne - Jens G. Petersen og Jesper H. Lodahl, Bygholm

Flere artikler fra samme sektion

Nøglen til succes: Start med de nemme og hurtige afgrøder

Jes Hjort-Malmberg var nødt til lynhurtig at spore sig ind på, hvilke afgrøder han skulle dyrke, da han droppede jobbet som assurandør for at forfølge drømmen om at leve af et økologisk gartneri på kun 800 kvm

03-03-2021 9 minutter Serie: Økotopen

Samdyrkning af spidskål og hestebønner – et godt match

Et forsøg med samdyrkning i rækker af spidskål og hestebønner har vist gode takter, når det gælder næringsstofudnyttelse og samlet udbytte. Friske hestebønner dyrket som grønsag har potentiale til at blive et højværdi-produkt. Hestebønne kan samtidig være gavnlig på flere måder i økologiske systemer. Det kræver dog, at udfordringer eksempelvis omkring høst løses

03-03-2021 3 minutter frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion,   Forskning

Naturlig immunitet mod rødpletsyge kan forhindre værditab i økologisk ørredproduktion

KRONIK: Rødpletsyge (RMS) er en sygdom, der forårsager røde sårlignende mærker på regnbueørreder. Sygdommen slår ikke fiskene ihjel, men fisken bliver et mindre attraktivt produkt, og værdien falder. At skabe naturlig immunitet hos yngre fisk skal måske være en del af løsningen.

03-03-2021 7 minutter Kronik,   Akvakultur