Annonce

Annonce

Studerende sidder i en stor hal og lytter

Trods corona og hjemmeundervisning har de agrarøkonom-studerende lavet en stribe spændende projekter, siden de 8. september blev præsenteret for opgaven på Godsbanen i Aarhus. Nu bliver deres opgaver sendt videre til den professionelle jury, der udvælger de tre, der får et legat. Foto: Mikkel Vognæs

10 projekter er nomineret i konkurrencen 'I gang for 1 million'

Dommerpanelet er nu klar til at udvælge de tre vindereprojekter, som har givet de mest spændende og perspektivrige bud på fremtidens landbrug.

Kort efter efterårsferien modtog Økologisk Landsforening den ene kasse efter den anden fra landbrugsskolerne fyldt med spændende forretningsplaner, som landets agrarøkonomstuderende har udarbejdet i forbindelse med konkurrencen 'I gang for 1 million', som skal inspirere fremtidens landmænd til at tænke i nye baner.

Sammen med de forhåndsbedømmelser, som underviserne på de enkelte skoler har lavet, har Økologisk Landsforening nu indsnævret feltet til de 10 forretningsplaner, som er nomineret til at gå videre i konkurrencen.

Ifølge projektleder Jens Peter Hermansen fra Økologisk Landsforening har det været inspirerende at foretage den første gennemlæsning af alle de tilsendte forretningsplaner.

"De vidner om, at det er et projekt, som de studerende i den grad har taget ejerskab af og brugt som afsæt til enten at udfordre sig selv med en ny måde at betragte erhvervet på eller at udfolde de idéer, der allerede har ligget i baghovedet," siger Jens Peter Hermansen.

Han glæder sig over, at de studerende og underviserne er færdige med deres del af opgaven, så dommerpanelet nu kan finde de endelige vindere, som skal vurdere projekter, der både omfatter husdyrproduktion, planteavl og diverse serviceydelser indenfor landbruget.

"Alle fokuserer på den gode fortælling om ærlige og rene fødevarer, mindre men bedre, direkte kundekontakt og klima," siger Jens Peter Hermansen.

På grund af den nuværende corona-situation bliver det ikke muligt at udpege vinderne ved en fælles event. Så vinderne bliver kåret ved de enkelte skolers dimissionsfester ultimo januar.

Her er de ti nominerede projekter til 'I gang for 1 million':

  • Rødbedevin - Frederik Dyring Hasselsteen og Christian Bregndahl Larsen, Dalum
  • Kend din køkkenhave - Sebastian Andersen og Casper Elkær, Dalum
  • Produktion af hasselnødder - Jerik Iversen, Gråsten
  • Kveller Salt - Arthur Petersen, Gråsten
  • Din madhave - Mads Søndergaard, Asmildkloster
  • Natursaft - Kathrine Greve og Marie Vad, Asmildkloster
  • Food4Horses - Rasmus P. Mikkelsen og Lars Klausholt, Asmildkloster
  • Granly Gåsen - Søren W. Lauridsen, Bygholm
  • Kli-Mad - Søren Ingwersen, Bygholm
  • Tilbage til rødderne - Jens G. Petersen og Jesper H. Lodahl, Bygholm

Flere artikler fra samme sektion

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud