Annonce

Økologisk fjerkræproduktion er blevet et mere etableret marked for ejendommene med en bedre og mere sikker prisdannelse end for f.eks. 10 år siden. Arkivfoto: Irene Brandt

Ægproducent: Mulig gevinst at hente ved at få bedriften vurderet

Hvis det er nogle år siden, man sidst fik vurderet sin bedrift, kan der være en økonomisk gevinst ved at få det gjort nu, lyder det fra en økologisk ægproducent.

Der kan være penge at spare på ejendomslånet for æg- og fjerkræproducenter.

Strømninger i markedet gør, at æg- og fjerkræproducenter muligvis kan få vurderet deres bedrifts værdi højere end for blot få år siden. I hvert fald har Lars Bredahl, formand for Æg- og Fjerkræudvalget i Økologisk Landsforening, netop gjort sig den erfaring, da han for nylig fik vurderet sin gård af DLR Kredit.

Vurderingen lød væsentligt højere end tidligere, hvilket har betydet, at han kunne flytte mere af sin gæld fra banken til realkreditinstituttet og dermed spare penge på den lavere rente. For landbrug må der maksimalt lånes 70 pct. af ejendommens værdi i realkreditinstituttet.

Lars Bredahl er formand for Økologisk Landsforenings æg- og fjerkræudvalg
Lars Bredahl er formand for Økologisk Landsforenings æg- og fjerkræudvalg. Foto: ØL

"Hvis man har realkreditlån i DLR, og man mener, at ens belåning ikke er, som den burde være, vil jeg opfordre til, at man kontakter sin vurderingsmand for at få vurderet værdien. Man kan lige så godt prøve. Hvis DLR ikke mener, at der er mere at hente, så er der jo ikke noget at gøre ved det, men der kan være en mulighed for at hente en økonomisk gevinst," siger Lars Bredahl.

Et mere etableret marked nu

Bent Bjerrum, der er vicedirektør og udlånschef hos DLR Kredit, forklarer, at man i DLR vurderer ejendommene, ud fra hvad handelsprisen i frie handler vil være.

Han kan dog ikke genkende at økologiske fjerkræejendomme generelt er steget markant i værdi i de seneste 1-2  år, men set over en lidt længere perioder der kommet flere økologiske producenter til, og det er blevet et mere etableret marked for ejendommene med en bedre og mere sikker prisdannelse end for f.eks. 10 år siden, forklarer han.

"Vi ser relativt positivt på fjerkræproduktionen. Den spiller også godt ind i tidens trend med at spise mindre rødt kød," tilføjer han.

Flere artikler fra samme sektion

Svar til Zetland: Økologien ér en bæredygtig del af løsningen

DEBAT: Når Zetlands nylige artikel om økologi lægger så stor vægt på økologiens udbytte og alene kobler klimaaftryk sammen med dette begreb om effektivitet, giver det et forsimplet billede af klimaaftrykket.

20-01-2021 9 minutter Debat,   Bæredygtighed,   Klima

Gasoline Grill gør klar til at indtage Tivoli

Når Tivoli i København til påske slår dørene op til en ny sæson, kan den gamle have byde på en ny attraktion i form af den økologiske burgerbar Gasoline Grill, som åbner kædens hidtil største restaurant.

20-01-2021 3 minutter Foodservice

I 2020 solgte Coop 20 pct. flere økologiske varer end året før

Hver syvende vare, som Coops kunder stoppede i indkøbskurven i 2020, var økologisk, og en voksende andel af dem var forarbejdede produkter.

19-01-2021 5 minutter Detailhandel