Annonce

Annonce

Kødkvæg på en mark

Problemer med it-systemet, der skal bruges til bl.a. at søge om tilskud til pleje af græs, fører nu til en udsættelse af ansøgningsfristen. Foto: Irene Brandt

Ansøgningsfrist udskydes efter it-problemer

Landbrugsstyrelsen udskyder nu fristen for at søge om tilskud til økologiske arealer eller pleje af græs efter længerevarende it-problemer.

Et nyt it-system i Landbrugsstyrelsen har i de seneste tre uger skabt så mange problemer, at landmænd hverken har kunnet søge om økologisk arealtilskud, tilskud til pleje af græs eller omlægningstillæg. Problemerne er stadig ikke helt løst, og derfor har styrelsen nu besluttet at udskyde ansøgningsfristen fra 23. august til 30. september. 

“Det er rigtig utilfredsstillende for alle parter, at en række landmænd stadig ikke har mulighed for at søge om økologisk arealtilskud og pleje af græs, og at de slet ikke kan søge om omlægningstillæg. Vi har de seneste uger knoklet for at få systemet helt op at køre, men da der stadig er problemer, har vi besluttet at udskyde fristen for at tage lidt pres af konsulenter og landmænd,” siger vicedirektør Louise Piester i Landbrugsstyrelse i en pressemeddelelse.

Det nyt it-system er nødvendigt for at opfylde et EU-krav om fuldstændig overensstemmelse mellem det antal hektar, der søges til, og det indtegnede areal i ansøgningerne til økologisk arealtilskud og pleje af græs.

2.500 landmænd, som i forvejen har et tilsagn om økologisk arealtilskud og/eller pleje af græs, kan ikke søge i systemet, og styrelsen arbejder på, at det bliver muligt inden for de kommende uger. Derudover er det slet ikke muligt at ansøge om omlægningstillæg under ordningen Økologisk Arealtilskud. Styrelsen tester nu opsætningen og håber, at der kan søges om tilskuddet i løbet af kort tid. 

Endvidere forventer styrelsen at have løst en række andre fejl inden for de nærmeste dage.

På Landbrugsstyrelsens hjemmeside vil der i løbet af kort tid blive lagt en liste på, der viser, hvilke ansøgninger, der er åbne.

Flere artikler fra samme sektion

Der skal flere økologiske læggekartofler i jorden

Landbrugsstyrelsen strammer op om økologiske læggekartofler. Det skal være sværere at få dispensation til at bruge ikke-økologiske læggekartofler fra 2021

27-02-2020 3 minutter Økologiregler,   kartofler

Plantebaseret firma søger danske producenter af grøntsager

Salget af økologiske måltidskasser hos Simple Feast er nu blevet så stort, at selskabet kan høste flere fordele ved at handle direkte med danske og svenske producenter af grøntsager.

21-02-2020 4 minutter Plantebaserede fødevarer

Ny regel om brug af ikke-økologisk N-gødning i 2020

FAGLIGT TALT: Alle økologer skal nu dokumentere et behov for N-gødning, når man bruger ikke-økologisk N-gødning. Loftet på de 50 kg udnyttet ikke-øko N pr. ha. falder væk i 2020.

18-02-2020 2 minutter Næringsstoffer,   Fagligt talt