Annonce

Annonce

Evald Vestergaard ved et af gårdens naturtiltag - et lille vådområde i hjørnet af en mark, som alligevel ikke kan betale sig at dyrke. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen.

Året øko-håndværker i naturkategorien: Evald Vestergaard

VIDEO: Evald Vestergaard blev af sine kolleger i Økologisk Landsforening i 2018 kåret som 'Årets Økologiske Håndværker' i kategorien 'Naturtiltag på bedriften'. Se hvordan Evald arbejder for naturen på markerne og i landskabet omkring gården.

Evald Vestergaard er økologisk mælkeproducent med eget gårdmejeri ved Kjellerup. Men ud over køerne, mælken og osten, så banker Evalds hjerte også for naturen omkring gården. Faktisk så meget, at han af sine kolleger i Økologisk Landsforening i 2018 blev kåret som ’Årets Økologiske Håndværker’ i kategorien ’Naturtiltag på bedriften’. 

Evald Vestergaards naturfokus omfatter alt fra solitære træer, stenbunker, sammenhængende vildtkorridorer til etablering af vandhuller og søer. 

"De der forbindelseslinjer i landskabet, det er helt centralt. Rådyr er jo ligeglade, de flytter sig lynhurtigt, og en hare og en ræv kan jo også sagtens, men når vi snakker om dem, der lidt mere truet, som f.eks. agerhøns, så ønsker de jo, at de kan beskytte sig", siger Evald Vestergaard. 

Se mere om, hvordan Evald i praksis arbejder for naturen på gården i videoen her:  

Filmen er produceret i projektet 'Markedsvækst kræver forbrugertillid til de økologiske landmænd og produkter.' Projektet har fået støtte fra Promilleafgiftsfonden for landbrug. Musik: www.bensound.com. Videojournalist: Joachim Plaetner Kjeldsen. 


Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter

Landbrugsorganisationer ser vidt forskelligt på regeringens klimaudspil

Regeringens skattereform mangler grøn vilje, mener Økologisk Landsforening. Omvendt er Landbrug & Fødevarer lettet over, at regeringen ikke indfører en bred CO2-afgift.

23-11-2020 6 minutter Klima,   Politik