Annonce

Arlas mælkeproducenter kan se ind i det nye år med udsigt til et fald i afregningen på 9,2 øre pr kg. Foto: Arla Foods

Arla sænker mælkeprisen efter nytår

En voksende mælkemængde og fortsat usikkerhed omkring konsekvenserne af covid-19 og Brexit får Arla til at nedjustere afregningen til leverandørerne af mælk.

Både de økologiske og konventionelle mælkeproducenter fik en kedelig julegave fra Arla, som oplyser, at selskabet efter nytår barberer 9,2 øre af prisen for et kg mælk.

Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek, vil dermed fra 1. januar falde til 305,5 DK øre pr. kg.

I en meddelelse til andelshaverne forklarer mejeriselskabet, at der er flere årsager til nedjusteringen af afregningen. Alene justeringen af valutakursen for kvartalet påvirker acontoprisen negativt med 0,25 DK øre/kg.

Mens de globale råvarepriser derimod har holdt sig forholdsvis stabile, er priserne i Europa, især for fede gule oste og mozzarella, faldet på det seneste som følge af stigende mælkemængde og fortsat usikkerhed omkring konsekvenserne af covid-19 og Brexit, oplyser Arla.

Selskabet peger desuden på, at råvaremarkederne oplevede en svækkelse i løbet af de seneste måneder, men nu synes at stabilisere sig, men på et lavere niveau end for et år siden. Dette fald påvirker stemningen på markederne generelt.

Disse markedsusikkerheder påvirker også det samlede marked for økologisk mælk, men med forbehold for resultatet af Brexit-forhandlingerne vurderer Arla, at den nuværende prognose er stabil.

Flere artikler fra samme sektion

Holistisk afgræsning er et godt alternativt

FAGLIGT TALT: Holistisk afgræsning er godt for dyrene, lagrer kulstof, gør jorden mere frugtbar og giver biodiversitet med mange forskellige plantearter og blomster.

26-01-2021 3 minutter Fagligt talt,   Holistisk afgræsning

Konsulent: Økologer går glip af stor eksportmulighed

Kun meget få danske landmænd har fokus på det voksende marked for økologisk havre. Det er tankevækkende, at Danmark ikke har større eksport, mener økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Succesrig assurandør droppede millionhyre og blev mikrogartner

NY SERIE: I dag lever Jes Hjort-Malmberg af de grøntsager og spirer, som han dyrket på 800 m2 i forældrenes baghave, og han har ikke et sekund fortrudt, at han forlod et vellønnet, men stressende sælgerjob for at arbejde med jorden.

26-01-2021 7 minutter Grøntsagsproduktion