Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg
En flok høner går i noget bevoksning

I et forsøg på at undgå de mange frakturer på brystbenene hos æglæggende høns, vil ægpakkeriet Duelund ændre på lysforholdene i stalden, så hønsene bliver større, inden de begynder at lægge æg. Arkivfoto: Tina Bøje Clausen

Coop og Dueholm vil mindske antallet af frakturer hos økologiske høns

Otte ud af ti æglæggende høns har frakturer på brystbenet, og det er ikke acceptabelt, mener Coop, der sammen med leverandøren af økologiske æg Dueholm nu vil teste en ny metode, der er mere skånsom for hønsene.

Forskere fra Københavns Universitet afslørede i forrige uge, at hønerne i landbruget bliver så pressede, at ca. 85 pct. af dem render rundt med brud på brystbenet, og at skaderne formentlig opstår, fordi hønen er for lille, når den begynder at lægge æg.

Derfor vil Dueholm nu forsøge at udsætte æglægningstidspunktet med to uger ved at ændre i lysprogrammet, så hønsene når at vokse sig større, inden de begynder at lægge æg, fortæller Rolf Poulsen, der er direktør hos det jyske ægpakkeri Dueholm, som leverer økologiske æg til Coop.

”Det er nok ikke en løsning, der fjerner problemet hundrede procent, men vi kan på den anden side ikke bare vente på, at der kommer en løsning. Vi er nødt til at prøve noget af det, som forskerne peger på,” siger Rolf Poulsen i en pressemeddelelse fra Coop.

CSR-chef hos Coop, Thomas Roland, er godt tilfreds med, at problemet, som forskerne pegede på, allerede nu fører til handling hos producenten.

”Det er helt afgørende, at alle, der kan gøre noget ved problemet, forsøger at gøre noget. Og jeg er tilfreds med at vores leverandør af økologiske æg anerkender problemstillingen og allerede nu ændrer i produktionen i håb om at finde nye løsninger,” siger Thomas Roland.

Dueholm er klar til at gå i gang med forsøget ved opstart af næste besætning.

Flere artikler fra samme sektion

Forbrugerrådet Tænk: Læg klimakrav ind i Ø-mærket

Der blev luftet frustrationer fra fødevarebranchen, da greenwashing og klimamærkning blev diskuteret på årets økologikongres. Flere mener, at klimakrav med fordel kan lægges ind i økologimærket.

26-11-2021 6 minutter Økologikongres 2021,   Forbrug,   Klima

Ministerium lancerer en vild julekalender

Miljøministeriet lancerer 1. december en julekalender med 24 fantastiske fortællinger om alt fra padder og præstebiller til Danmarks vildeste naturforvalter.

26-11-2021 3 minutter Biodiversitet

Hegnsholts høns lever af restprodukter som mask, pulp og chillisovs

Ægproducent Johanne Schimming har så gode erfaringer med at fodre sine høns med økologiske restprodukter fra fødevareindustrien, at der efter hendes vurdering bør være basis for at etablere en foderfabrik, der kan stå for produktion og distribution af foder til flere landbrug, som ønsker at være en del af den cirkulære økonomi.

26-11-2021 4 minutter Økologikongres 2021,   Æg og fjerkræ