Annonce

Annonce

Køer på græs

Vil du vide, hvordan der er gået for dine kollegaer i 2021 med afgræsningen, så har du muligheden for at få et indblik i det ved Græskavalkaden, der bliver afholdt ved Bjerringbro og Outrup ved Varde, den 2/11 og 3/11. Arkivfoto: Henrik Hindby Koszyczarek

Det er tid til at evaluere afgræsningssæsonen

FAGLIGT TALT: Evaluér afgræsningssæsonen mens den stadig er frisk i erindringen - så er du forberedt til næste år. Vil du høre, hvordan det gik for dine kolleger, har du muligheden i november.

Kreaturerne er ikke kommet på stald endnu, men det nærmer sig. Hvordan er det gået med afgræsningen i 2021? Det kan være fornuftigt at stille sig selv og sine medhjælpere spørgsmålet. Evaluering af afgræsningssæsonen skal gøres, mens den er i frisk i hukommelsen.

Hvad er lykkedes, og hvad er ikke lykkedes? Tænk helt fra start, om der er ting du/I kunne have gjort anderledes.

  • Kom køerne ud rettidigt? Kom de for sent, og dermed ikke kunne holde græsset i bund fra start og derfor fik for meget stængelvækst, allerede i maj og juni?

  • Blev der vandet optimalt i forhold til nedbør og græsvækst?

  • Blev der taget de slæt på afgræsningsmarken, der var nødvendige for at opretholde en lækker græsmark hele sommeren?

  • Var produktionen hos køerne den forventede?

Det er blot nogle af de ting, du/I har i erindringen, nu hvor afgræsningssæsonen går på hæld. Fundér over det og lav nogle notater, i forhold til hvad der skal ændres til næste år. Så er du godt forberedt.

Vil du vide, hvordan der er gået for dine kollegaer i 2021 med afgræsningen, så har du muligheden for at få et indblik i det ved Græskavalkaden, der bliver afholdt ved Bjerringbro og Outrup ved Varde, den 2/11 og 3/11. ØkologiRådgivning Danmark giver en opsamling på data og erfaringer fra afgræsningssæsonen 2021.

Følg med på https://oerd.dk/arrangementer/.

Flere artikler fra samme sektion

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud