Annonce

Annonce

Køer på græs

Vil du vide, hvordan der er gået for dine kollegaer i 2021 med afgræsningen, så har du muligheden for at få et indblik i det ved Græskavalkaden, der bliver afholdt ved Bjerringbro og Outrup ved Varde, den 2/11 og 3/11. Arkivfoto: Henrik Hindby Koszyczarek

Det er tid til at evaluere afgræsningssæsonen

FAGLIGT TALT: Evaluér afgræsningssæsonen mens den stadig er frisk i erindringen - så er du forberedt til næste år. Vil du høre, hvordan det gik for dine kolleger, har du muligheden i november.

Kreaturerne er ikke kommet på stald endnu, men det nærmer sig. Hvordan er det gået med afgræsningen i 2021? Det kan være fornuftigt at stille sig selv og sine medhjælpere spørgsmålet. Evaluering af afgræsningssæsonen skal gøres, mens den er i frisk i hukommelsen.

Hvad er lykkedes, og hvad er ikke lykkedes? Tænk helt fra start, om der er ting du/I kunne have gjort anderledes.

  • Kom køerne ud rettidigt? Kom de for sent, og dermed ikke kunne holde græsset i bund fra start og derfor fik for meget stængelvækst, allerede i maj og juni?

  • Blev der vandet optimalt i forhold til nedbør og græsvækst?

  • Blev der taget de slæt på afgræsningsmarken, der var nødvendige for at opretholde en lækker græsmark hele sommeren?

  • Var produktionen hos køerne den forventede?

Det er blot nogle af de ting, du/I har i erindringen, nu hvor afgræsningssæsonen går på hæld. Fundér over det og lav nogle notater, i forhold til hvad der skal ændres til næste år. Så er du godt forberedt.

Vil du vide, hvordan der er gået for dine kollegaer i 2021 med afgræsningen, så har du muligheden for at få et indblik i det ved Græskavalkaden, der bliver afholdt ved Bjerringbro og Outrup ved Varde, den 2/11 og 3/11. ØkologiRådgivning Danmark giver en opsamling på data og erfaringer fra afgræsningssæsonen 2021.

Følg med på https://oerd.dk/arrangementer/.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer