Annonce

Annonce

Plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark

Plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark, opfordrer til ekstra omhu, når økologiske landmænd de næste måneder søger nye femårige økologi-tilsagn. Foto: Økologisk Landsforening

Sådan får du din økologistøtte hurtigere

Jo mere præcist du søger dit nye tilsagn, jo mere smidigt bliver udbetalingerne af økologistøtte de næste fem år, siger rådgiver.

Det er nu, økologer kan gøre den lille ekstra indsats, der kan spare tid, penge og bøvl de næste fem år. 

Mange økologer står nemlig over for at skulle søge nye femårige økologitilsagn, når Landbrugsstyrelsen i dag 11. juni åbner ansøgningsrunden, og hvis man har styr på sine markstørrelser og decimalerne i markblokkene, sparer man sig selv for problemer senere, pointerer plantechefen i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard.

Præcision i ansøgningen kan både sikre, at man får udbetalt al den støtte, man er berettiget til, uden forsinkelser, og forebygge krav om tilbagebetaling af evt. for meget udbetalt støtte.

Claus Østergaard opfordrer derfor alle økologer, der skal søge nyt tilsagn, om at gå markkortene grundigt efter i forbindelse med ansøgningen.

“Når først ansøgningen er sendt, er markerne låst de næste fem år, så det betaler sig at tjekke, at markkort og virkelighed stemmer overens på decimalerne. Hvis de gør det, er sandsynligheden for en smidig og hurtig udbetaling af økologistøtten de næste fem år meget større,” siger Claus Østergaard.

Man kan godt føje nye marker til sit tilsagn efterfølgende, men små ændringer af eksisterende marker er ikke mulig.

Ansøgningsfristen er 23. august, og Claus Østergaard opfordrer til ikke at vente til sidste øjeblik, hvis man vil have rådgivernes hjælp til ansøgningen.

“I nogle tilfælde skal vi ind at søge om at ændre blokgrænser. Sagsbehandling tager tid, og det skal der være plads til,” siger Claus Østergaard.

Flere artikler fra samme sektion

ØL går ind i sag om aflivning på marken

Fødevarestyrelsens indskærpelse af relgerne for aflivning på marken har skabt usikkerhed i landbruget, mener Økologisk Landsforening, som netop har holdt møde med styrelsen.

22-08-2019 3 minutter DyrevelfærdØkologireglerPolitik

Ægproducent: Mulig gevinst at hente ved at få bedriften vurderet

Hvis det er nogle år siden, man sidst fik vurderet sin bedrift, kan der være en økonomisk gevinst ved at få det gjort nu, lyder det fra en økologisk ægproducent.

21-08-2019 2 minutter ØkonomiÆg og fjerkræ

Ny proteinfabrik satser på økologi

BiomassProtein bygger fabrik, der skal trække protein ud af økologisk græs. I første omgang for at lave foderprotein, men målet er på længere sigt fødevareindustrien.

19-08-2019 3 minutter FoderNye løsningerØRD