Annonce

Annonce

Plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark

Plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark, opfordrer til ekstra omhu, når økologiske landmænd de næste måneder søger nye femårige økologi-tilsagn. Foto: Økologisk Landsforening

Sådan får du din økologistøtte hurtigere

Jo mere præcist du søger dit nye tilsagn, jo mere smidigt bliver udbetalingerne af økologistøtte de næste fem år, siger rådgiver.

Det er nu, økologer kan gøre den lille ekstra indsats, der kan spare tid, penge og bøvl de næste fem år. 

Mange økologer står nemlig over for at skulle søge nye femårige økologitilsagn, når Landbrugsstyrelsen i dag 11. juni åbner ansøgningsrunden, og hvis man har styr på sine markstørrelser og decimalerne i markblokkene, sparer man sig selv for problemer senere, pointerer plantechefen i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard.

Præcision i ansøgningen kan både sikre, at man får udbetalt al den støtte, man er berettiget til, uden forsinkelser, og forebygge krav om tilbagebetaling af evt. for meget udbetalt støtte.

Claus Østergaard opfordrer derfor alle økologer, der skal søge nyt tilsagn, om at gå markkortene grundigt efter i forbindelse med ansøgningen.

"Når først ansøgningen er sendt, er markerne låst de næste fem år, så det betaler sig at tjekke, at markkort og virkelighed stemmer overens på decimalerne. Hvis de gør det, er sandsynligheden for en smidig og hurtig udbetaling af økologistøtten de næste fem år meget større," siger Claus Østergaard.

Man kan godt føje nye marker til sit tilsagn efterfølgende, men små ændringer af eksisterende marker er ikke mulig.

Ansøgningsfristen er 23. august, og Claus Østergaard opfordrer til ikke at vente til sidste øjeblik, hvis man vil have rådgivernes hjælp til ansøgningen.

"I nogle tilfælde skal vi ind at søge om at ændre blokgrænser. Sagsbehandling tager tid, og det skal der være plads til," siger Claus Østergaard.

Flere artikler fra samme sektion

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud